Problemen met een PNY 9600 GT

Problemen met een PNY 9600 GT


Uitgebracht in 2008, is de PNY 9600 GT een kaart Verto-serie van de fabrikant van de videokaart PNY. Het is een tweede generatie DirectX 10 kaart, met een SLI-modus waarmee het te worden aangesloten op een tweede videokaart voor betere prestaties. Het ondersteunt HDCP en HDMI, zo goed als dual breedbeeld wordt weergegeven.

SLI

Veel kaarten met SLI (scalable link interface)-modus, waar twee videokaarten met elkaar zijn verbonden, kunnen problemen met bepaalde soorten video-applicaties en games, ondanks de voordelen die beloofd hebben. Dit kunnen variƫren van grafische stotteren aan glitching aan video hard-sloten als gevolg van de incompatibiliteit van de technologie met veel programma's, aangezien SLI slechts een paar jaar oud is.

Ventilator problemen

De PNY 9600 GT is een power-honger kaart, waarbij een voeding van ten minste 400W. Om deze reden gebruikt het actieve koeling met een ventilator ontwerp. Overklokken deze kaart wordt niet aanbevolen omdat zelfs bij standaardinstellingen, de ventilator maxes gemakkelijk en kan ernstig worden beschadigd als gebruikt buiten de normale capaciteit.

DDR3-geheugen

Prestatieproblemen met de PNY 9600 GT-kaart kunnen ook worden toegeschreven aan de opstelling van haar geheugen, die 512 MB van DDR3 RAM is. Video RAM gebruikt momenteel de DDR5 spec, dat is veel sneller en stabieler dan DDR3. Meest recente games en video-applicaties vereisen minstens 256 MB van een DDR5, dat is veel sneller dan 512 MB van DDR3.

Oude Drivers

Deze kaart werd uitgebracht gedurende de levenscyclus van Windows Vista en wordt geleverd met verouderde stuurprogramma's. Elke videokaart moet up-to-date worden gehouden voor de huidige OS en versie van DirectX compatibiliteit met de nieuwste toepassingen, evenals corrigeren en beperkende bugs en glitches te garanderen.