Printplaat Prototype Tools

Een Printplaat (PCB) is een pad naar de verschillende onderdelen van de elektrische verbinding, en het bestaat meestal op een of twee geïsoleerde lagen met elektronische onderdelen gesoldeerd op het bord. Voordat u met het maken van de Raad van bestuur beginnen kunt, moet u het uit te leggen, en dit wordt meestal gedaan met prototyping software. Prototyping software kunt u vrijwel lay-out uit de componenten, bedrading en pinnen op je board.

PCB123

Dit is een gratis programma waarmee u het maken van prototypes van printplaten en schematische tekeningen. Schematische tekeningen kunnen u lay-out van uw PCB boord doen als je nieuw op dit veld bent. Het programma een computer aided design-gebruikersinterface wordt gebruikt, en heeft ook een functie van de wizard, die u het proces doorloopt van het indelen van uw PCB boord. Andere functies van dit hulpprogramma omvatten de mogelijkheid om te importeren of exporteren van gegevens naar en van andere ontwerpprogramma's, en om een voorbeeld van uw ontwerpen in 3D, waarmee u uw tekeningen vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Het programma ook kunt u bijwerken uw schema's tekenen, en vervolgens het PCB123-programma wordt automatisch bijgewerkt naar uw PCB design met de nieuwe gegevens uit de schema's tekenen. Bovendien, als u uw PCB ontwerp bijwerkt, wordt vervolgens bijgewerkt uw schema's tekenen. Dit is een gratis programma, en het maakt gebruik van een grafische gebruikersinterface, waarmee u opdrachten met behulp van de keuzerondjes of selectievakjes in plaats van het schrijven van code uitvoeren.

ExpressPCB

ExpressPCB is een gratis ontwerp softwareprogramma, maar je moet betalen voor de werkelijke printplaten als u besluit te bestellen. Met ingang van 2010 kost drie printplaten $51. Als u wenst om schematische tekeningen te maken eerst, u kunt ook downloaden van het ExpressSCH-programma, dat ook gratis is, en kunt u uw schematische tekening met het PCB-design. ExpressPCB functies een drag-and-drop functie, waarmee u het naar hun plaats sleept, selecteert u een component uit de bibliotheek van onderdelen en plaats die component in het ontwerp. Dit programma is compatibel met Windows XP, Vista en Windows 7.

IsoPro

Het IsoPro 2.7-programma kunt u maken van nieuwe printplaten en/of bewerken van bestaande circuit bord ontwerpen. Dit programma gebruikt ook een CAD-interface. Uw wijzigingen in reële tijd, wat betekent dat u uw wijzigingen zien kan die u aanbrengt, worden bijgewerkt en kunt u tests uitvoert op uw bord om te bepalen als items correct zijn geconfigureerd. U kunt IsoPro 2.7 software als een stand-alone programma of als onderdeel van de andere tools aangeboden door T-Tech, het bedrijf dat dit softwareprogramma maakt. Dit programma kost $2.295 in 2010.