PMD-bestanden converteren naar PDF-bestanden

PMD-bestanden converteren naar PDF-bestanden


Een PMD-bestand is een PageMaker-bestand. Adobe PageMaker is software die wordt gebruikt voor het maken van professionele publicaties, zoals brochures en nieuwsbrieven. PageMaker is geschikt voor het importeren van afbeeldingen, tekst en andere elementen uit andere Adobe-programma's op te nemen in de publicatie. Documenten die zijn gemaakt met behulp van PageMaker zijn niet gemakkelijk overdraagbaar, tenzij de geadresseerde ook de PageMaker-programma heeft. Het is relatief gemakkelijk PageMaker-bestanden converteren naar PDF-bestanden, die zijn veel gemakkelijker te dragen verschillende platforms en kunnen worden geopend en afgedrukt op een ander besturingssysteem.

Instructies

1

Ga naar de Adobe-website en download Acrobat Distiller en Adobe PostScript. Deze invoegtoepassingen zijn nodig om de PMD-bestanden converteren naar PDF-bestanden. Volg de instructies op het scherm om ze te installeren op uw computer.

2

Open Adobe PageMaker in uw programmamenu, die kan worden betreden door te klikken op de startknop op de linker onderzijde van uw scherm.

3

Klik op "Bestand" en "Open" in Adobe PageMaker. Navigeer naar het PMD-bestand dat u wilt converteren. Dubbelklik op het bestand om het te openen.

4

Klik op "File" in uw PMD-document. Klik op "Export" en kies "PDF". Dit zal een nieuw venster openen. PageMaker krijgt u de mogelijkheid om te kiezen tussen "print" of "op het scherm" PDF. Kies op het scherm als u uitsluitend zin voor tantième uw PDF via het Internet. Als u afdrukken wilt, kiest u afdrukken. De laatste optie genereert een groter bestand die meer ruimte in beslag op uw computer nemen zal.

5

Selecteer instellingen voor uw bestand. Bijvoorbeeld, kunt u "security settings", "Doc info" of "Hyperlinks." Elke optie krijgt u verschillende instellingen waaruit u kunt kiezen. Zodra voltooid, klik op "Export". Kies de locatie waar u het document moet worden opgeslagen. Klik op "Opslaan".