PHP SQL Tutorial

PHP is een programmeertaal van het Internet. Onderdeel van het creëren van dynamische pagina's is met behulp van SQL in PHP voor het ophalen van gegevens van de server. Deze code wordt geproduceerd in de PHP-pagina's waar zij de databaseserver roept. Is een typisch keuze voor databaseservers met behulp van PHP MySQL, een gratis databasetoepassing beschikbaar om te downloaden. Sommige webhosts bieden gratis MySQL met hun service.

Setup de Database connectie

Om te bellen naar MySQL van PHP, maak u een verbindingsreeks in de toepassing. De beste werkwijze voor het maken van een gebruikersnaam en wachtwoord in de MySQL is slechts één gebruiker voor de PHP web-pagina's maken. Zo ontstaat een betere beveiliging voor de beheerder. Als de gebruikersnaam voor de PHP-pagina's is gehackt, kunt vervolgens de beheerder wijzigen dat een gebruikerswachtwoord zonder de noodzaak om meerdere profielen te wijzigen. De gebruikersnaam en het wachtwoord is nodig voor de toepassing. De volgende code stelt de verbinding met de MySQL database in PHP:

$username = \"my_user\"
GAAN
$pass = \"pass\"
GAAN
$database = \ "myDB\"
GAAN
mysql_connect(Server,$username,$Pass)
GAAN
@mysql_select_db($database) of sterven (\"Could geen verbinding maken met de MySQL server\")
GAAN

De eerste drie regels zijn tekenreeksen die de verbindingsnaam gebruikersnaam, wachtwoord en database setup. De naam van de server wordt aangegeven in de oproep van de verbinding met de naam \"mysql_connect\" in de code. Tot slot, de laatste regel is de oproep aan de database voor een verbinding. Als de verbinding niet kan worden gemaakt van een slechte servernaam of gebruikersnaam en wachtwoord, de toepassing wordt afgedrukt op de \"die\" bericht.

Roeping MySQL met een Query

Zodra de verbinding is gemaakt, kan de toepassing kan een query verzenden naar de mysqlserver. Een query is gemaakt met behulp van een string, maar de query standaard MySQL-syntaxis moet volgen. Hieronder wordt een voorbeeldquery gebruikt voor het ophalen van gegevens uit de database:

$myquery = \"select customer_name van customer\"
GAAN
mysql_query($query)
GAAN
mysql_close()
GAAN

De eerste regel is een tekenreeks waarin de uitvoering van de query. De query is zeer basic, een lijst met klanten ophalen uit de klantentabel. De tweede regel eigenlijk roept de database en worden de gegevens opgehaald. Ten slotte, de nauwe functie aangeroepen om te sluiten van de database connectie. Dit is een belangrijk onderdeel van de prestaties aangezien verbindingen die niet zijn gesloten omhoog geheugen op de hostserver duren en een toepassing kunnen vertragen.