Pentium Pro Vs. Pentium

De Pentium Pro, een familie van microprocessoren en centrale verwerkingseenheden (CPU's), halfgeleiderbedrijf Intel Corporation geproduceerd van 1995 tot 1998. Vanaf 2010 produceert het bedrijf een line-up van mid-level CPU's dat het gewoon de Pentium heeft genoemd. Daarom is deze familie van Intel Pentium-chips verder gevorderd dan de Intel Pentium Pro.

Kern

Intel vervaardigd de Pentium Pro als een single-core CPU, wat betekent dat het ene verwerkingseenheid heeft. Hedendaagse Intel Pentium processors, hebben echter twee cores. Dit geeft Pentium-chips tweemaal het bedrag van verwerkingskracht van Pentium Pro ones.

Snelheden

Het snelheidsbereik klok (verwerking) van de Pentium Pro is 150 tot 200 megahertz (MHz), terwijl die van de Pentium een veel snellere 1.6 naar 3,33 GHz (gigahertz is). De Pentium ook heeft een snellere front side bus dan de Pentium Pro, bij 800 MHz tot 1066 MHz; de FSB-bereik van de Pro is 60 tot en met 66 MHz.

Stroomverbruik

Het maximale energieverbruik van de Intel Pentium Pro is 35 watt (W). Meeste Intel Pentium chips piek bij de 65 W, met de G6950 bezitten de grootste maximaal opgenomen vermogen bij 73 W.