Pentium 4 Processor 641 Specs

De Intel Pentium 4 Processor 641 is een centrale verwerkingseenheid (CPU) gemaakt en verkocht door Intel Corp Het is een lid van de familie van de Pentium 4 desktop en laptop-processors, bestaande uit de zevende generatie van Intel CPU productie (2000-2008). De Pentium 4 Processor 641 maakte zijn debuut begin 2006.

Wijze van vervaardiging

De Pentium 4 Processor 641 ontworpen Intel als een single core-processor. Dit betekent dat de CPU heeft slechts één verwerkingseenheid. De processor werd geproduceerd als een 65-nanometer wafer. Dit maakt het één van de kleinere vermeldingen in de reeks van Pentium; de grootste degenen hebben 160 nanometer of drie keer de grootte van de 641. Een enkelvoudige Pentium 4 Processor 641 heeft 188 miljoen transistoren.

Snelheden

De Intel Pentium 4 Processor 641 heeft een kloksnelheid van 3.2 GHz. De kloksnelheid, ook bekend als de verwerkingssnelheid, vertegenwoordigt het tarief waartegen de CPU de basisfuncties voert. De bussnelheid voorzijde, die de snelheid waarmee gegevens tussen de processor en het moederbord van de computer is overgedragen is, is 800 megahertz. Vergeleken met andere Pentium 4 chips, is de 641 processor een mid-range performer in termen van snelheid.

Macht

Een CPU heeft een maximale limiet van warmte die het kan verdrijven. Dit wordt aangeduid als de thermal design power (TDP), die wordt gemeten in watt. De Intel Pentium 4 Processor 641 heeft een maximale TDP van 86 watt. Andere Intel Pentium 4-chips hebben een TDP-bereik van ongeveer 25 tot en met 115 watt, waardoor de 641 één van de zwaarste macht consumenten de Pentium 4 (Poaceae).

Geavanceerde technologieën

De Intel Pentium 4 Processor 641 was één van de 11 CPU's in de 600 serie die hyper-threading-technologie worden ondersteund. Dit werd uitgevoerd zodat de single-core CPU werken alsof ze twee cores. Intel introduceerde deze eigenschap op een aantal van zijn latere Pentium 4 chips, met inbegrip van de 641. Andere geavanceerde technologieën ingebouwd in deze bepaalde CPU bevatten SpeedStep-technologie, waarmee de computersoftware om dynamisch te wijzigen de verwerkingssnelheid en Execute Disable Bit, een functie die als een agent tegen computervirussen fungeert.