PDAnet werkt met Linux?

PDAnet aanbinden app voor mobiele apparaten is ontworpen voor gebruik met Windows en Mac computers. De Android versie van de app werkt met Linux via Bluetooth. De app ontwikkelaar heeft echter geen instructies over het gebruik van PDAnet met Linux.

PDAnet

PDAnet kunt u uw telefoon draadloos netwerk toegang tot het Internet op uw computer door middel van een proces dat bekend staat als tethering gebruiken. Uw draadloze carrier normale data-tarieven van toepassing. Er zijn versies van de app beschikbaar voor Android, iPhone, Blackberry en Windows Mobile. Met behulp van de app kan een schending van de Servicevoorwaarden van vervoerder en uw account kan gedeactiveerd worden als je bent gevangen. Controleer voordat u met behulp van de app, de Servicevoorwaarden van uw vervoerder. De ontwikkelaars van PDAnet zeggen dat de app met Linux via Bluetooth, maar niet een USB-aansluiting werkt. De ontwikkelaars zeggen niet als andere versies van de app met Linux werken.

Bluetooth op Linux

Als uw computer een ingebouwde Bluetooth-kaart heeft was Bluetooth waarschijnlijk geïnstalleerd tijdens de installatie van uw Linux-distributie. Als niet, of als u een externe Bluetooth-dongle, moet u wellicht handmatig installeren van Bluetooth. Typ "sudo apt-get install bluez python-gobject python-dbus" op de opdrachtregel te installeren Bluetooth in Ubuntu. Na de installatie moet u om te ontdekken uw Bluetooth en uw computer automatisch herkennen configureren. Het proces duurt slechts een paar momenten, en u hoeft alleen het één keer te doen.

Verbinden met PDAnet

Na het opzetten van Bluetooth op uw computer, kunt u uw Android telefoon met het pakket Blueman ketting. Op Ubuntu, installeer het pakket op de opdrachtregel door te typen "sudo apt-get install blueman." Start PDAnet op uw telefoon. Klik met de rechtermuisknop op het telefoonpictogram op de computer en selecteer "Connect to Dial Up Networking" om de wizard nieuwe mobiele breedbandverbinding te openen. Volg de stappen in de wizard om uw telefoon ketting.

Alternatieven

Als je niet PDAnet om te werken, moet u wellicht andere alternatieven. Andere apps met inbegrip van Proxoid en AZilink werkt met ketting een Android apparaat met Linux. De apps kunnen ook samenwerken met andere mobiele apparaten. Android-apparaten te verbinden is echter in het algemeen gemakkelijker als Android maakt gebruik van een gewijzigde Linuxkernel. Andere telefoonfabrikanten bieden geen ondersteuning voor Linux. Uw beste optie is om te zoeken naar oplossingen van de Gemeenschap voor uw Linux-distributie.