PCM naar MP3 conversie

PCM staat voor "Pulse Code Modulation", en het is een vorm van raw audio-bestand. Dit bestandstype is meestal gecodeerd in een indeling die is genoemd "WAV," maar niet altijd. PCM is niet een audio-type dat is vaak bruikbaar met andere programma's en apparaten. Zo hebt u een geluidsbestand in PCM formaat, zou om te kunnen luisteren op uw MP3-speler, bijvoorbeeld, u waarschijnlijk wilt uitvoeren een conversie van PCM naar MP3.

Online conversie

Uw PCM-bestand kan worden geconverteerd naar MP3 met behulp van een online website. Een voorbeeld van een website die hiervoor is Media-Convert (zie bronnen). De "Browse"-knop naast het vak gemarkeerd 'File' op de top van dit programma laat je vind je PCM-bestand. Zodra u het deze manier laadt, moet het drop-down menu gemarkeerd "Input-Format" automatisch veranderen in "MMF(PCM)" om na te denken van uw bestand formaat.

Voltooiing van de omzetting

De "Output Format" menu verder onderaan de pagina op de site van de conversie kan worden aangepast aan vele andere conversie-mogelijkheden. Zodra je het veranderd naar "MP3", zult u klaar zijn om te zetten. De "OK" knop laat je start de conversie. Dit moet niet te lang duren, zolang het bestand dat u converteert niet te groot. Zodra de conversie klaar is, kunt u deze downloaden via de link die de oorspronkelijke naam van het bestand met de "Mp3" aan het einde van het zal tonen.

Programma conversie

Een andere optie voor het uitvoeren van de conversie is door middel van een conversie-programma. Format Factory is een voorbeeld van een dergelijk programma (zie bronnen). Dit heeft het voordeel dat ze bruikbaar zelfs off line, zodra u hebt gedownload en geïnstalleerd. De "Audio" tab in het programma zal hebben een "Alle tot MP3"-toets, onder andere knoppen, waarmee u kunt zoveel PCM-bestanden als u wilt toevoegen aan de belangrijkste pagina waar u ze naar MP3 allemaal op hetzelfde moment via de knop "Convert converteren kunt". Via de knop "uitvoermap" kunt u uw nieuwe MP3.