Over Switches Vs Hubs voor thuisnetwerken

Over Switches Vs Hubs voor thuisnetwerken


Instellen van een thuisnetwerk waarmee al uw computers toegang Internet op hetzelfde moment kunnen een ontmoedigende taak voor de gemiddelde persoon. Netwerkhubs en -switches beide dienen het doel van al uw computers aan elkaar koppelen, maar ze werken op zeer verschillende manieren.

Functie

Inrichten van een huis of kantoor netwerk tussen meerdere pc's, moet u een netwerkapparaat die leidt van de informatiestroom van en naar elk van de aangesloten apparaten installeren. Een netwerkhub of switch kan worden gebruikt als het centraal netwerkapparaat dat veel computers toegang krijgen tot een internetverbinding en delen van bestanden.

Functies

Een netwerkhub verzendt gegevens die het ontvangt uit door alle van haar poorten op hetzelfde moment, en dan het aangesloten computers laat beslissen waar de gegevens wordt verondersteld te komen. Gegevens botsingen, die vertragen van de snelheid van uw netwerk, optreden vaak wanneer u gebruik maken van een hub, omdat meerdere gegevens worden verzonden naar alle computers op hetzelfde moment. Naven zijn ook actief in een stijl met de naam "half-duplex," waarmee alleen gegevens te stromen in één richting tegelijk.
Een netwerkswitch breekt het local area network in kleinere delen, zodat de gegevens niet botsen en werkt ook in full duplex-modus, waarmee gegevens kunnen stromen in twee richtingen op hetzelfde moment.

Typen

Zowel switches en hubs zijn gemaakt door veel verschillende fabrikanten en komen in een verscheidenheid van modellen die elk verschillende kenmerken hebben. Ze zijn beide beschikbaar met verschillende aantallen van havens, meestal variërend van vier tot twintig te maken voor grotere aantallen computers worden aangesloten. Ze zijn ook beide beschikbaar in draadloze vormen zodat u niet hoeft uit te voeren van Ethernet-kabels tussen alle computers op het netwerk.

Overwegingen

Een schakeloptie noch een hub biedt uw LAN-netwerk geen extra hardware bescherming tegen externe aanvallen door hackers of schadelijke software. Netwerk routers hebben de voorkeur boven de andere deze opties omdat routers beschikken over ingebouwde hardwarefirewalls die verhinderen dat andere computers toegang tot uw netwerk zonder toestemming.

Waarschuwing

Software installeren op alle computers aangesloten op uw netwerk te blokkeren, te verwijderen of ongewenste programma's zoals spyware of Trojaanse paarden te detecteren. Installeren firewalls op al uw machines ook, zoals computers in een netwerk zijn veel gemakkelijker voor externe systemen toegang tot.