Over Software piraterij preventie

Maken van software kunnen duur---moet u een origineel idee, een hecht team van programmeurs en een team van ontwerpers van de interface. Al die kosten kan voor niets als uw software is voorwerp van piraterij is vrij online gedistribueerd zonder uw toestemming. Dit heet softwarepiraterij, en voorkomen het is een focus van de software-industrie sinds haar commerciële oprichting in de jaren 1980. Een verscheidenheid van methoden zijn tewerkgesteld, met wisselend succes.

Juridische bescherming

Het idee dat een idee kan worden eigendom is relatief nieuw. In 1474 was de Republiek Venetië de eerste die het codificeren van een wet bescherming van ideeën, met inbegrip van uitvindingen en boeken, worden gestolen; de meeste landen in de wereld hebben sindsdien gevolgd kostuum. Het is dit idee---dat ideeën kunnen worden eigendom, en de maker van een idee heeft het recht om te profiteren van het---die de commerciële verkoop van software mogelijk maakt. Dit geeft softwarefabrikanten over de hele wereld het recht te vervolgen die stelen van hun werk. Helaas, het recht om te klagen betekent niet dat het is praktisch om te vervolgen---miljoenen mensen pirate software jaarlijks en vervolging van alle van hen individueel is niet praktisch. In plaats daarvan maatregelen veel softwarebedrijven om mensen ervan weerhouden piraterij, maken van illegale software moeilijker te vinden.

Vroege bescherming

In de vroege dagen van software waren piraterij bescherming vrij eenvoudig. Veel spellen, bijvoorbeeld, wil u vragen typen informatie in de handleiding van het spel om te controleren of dat u in feite eigendom het spel---een vrij efficiënte maatregel voordat foto kopieerapparaten werd gemeengoed. Enkele floppy disks zou bevatten code die maakte het onmogelijk om het installeren van een bepaald stuk van software meer dan eens---leidt tot een verscheidenheid van frustraties voor degenen schakelen computers of wiens computer breekt.

De komst van het Internet heeft geleid tot mensen delen van informatie op welke manier voor rondweg van dergelijke methoden leiden tot moderne beveiligingsmethoden.

Serienummers

Een gemeenschappelijke beveiligingsmethode in het tijdperk van de CD-ROM is te eisen dat alle klanten een beveiligingssleutel, of het serienummer, bij het installeren van de software in te voeren. Doorgaans is dit nummer zullen uniek is voor u en heeft u recht op de software op één computer installeren. Een prominent voorbeeld van deze methode is Microsoft, die voor haar vlaggenschip Windows-besturingssysteem, evenals haar Office suite van programma's gebruikt. Veel andere softwarebedrijven gebruiken dit systeem, meestal met een online component die zorgt ervoor dat het programma niet is geïnstalleerd op andere computers.

Calling-Home

Een andere manier bedrijven hun software beschermen is "naar huis te bellen" regelmatig---dat wil zeggen, de software zal periodiek verbinding met een netwerk geschikt voor bevestiging van al of niet een bepaald stuk van software legaal is. Deze methode beschermt niet alleen tegen softwarepiraterij tijdens het installatieproces, maar voor de hele levensduur van het product in kwestie. Vaak, zal beveiligingsupdates en -patches afhangen van deze "gesprekken thuis," geven gebruikers een stimulans om niet blokkeren de gesprekken met hun firewall.

Kat en muis

Piraten hebben natuurlijk hun weg rond al deze methoden gevonden. Vereisten voor serienummers kunnen worden verwijderd door het veranderen van de software, en periodieke code van de generaters zijn erg goed in het gissen wat zou kunnen werken als een getal. Een mechanisme dat huis roept kan worden verwijderd uit de software gegeven tijd. Het resultaat van het stijgende verfijning pirates' is een wapenwedloop van soorten, waar softwareleveranciers proberen om te vergrendelen hun software en piraten blijven te kraken van nieuwe methoden. De toenemende kosten van deze wapenwedloop heeft veroorzaakt sommige leveranciers te laten vallen van dergelijke bescherming regelrechte, ervan uitgaande dat mensen bereid zijn om naar zo'n lengtes om piraat een spel waarschijnlijk niet zou kopen een kopie anyway.