Over het draaien van een MP4 Video 90 graden

Over het draaien van een MP4 Video 90 graden


MPEG-4 is een video-indeling die heeft een revolutie teweeggebracht in de digitale distributie van video. Haar klein formaat en hoge kwaliteit zelfs het populair gemaakt in consumentenelektronica zoals Blu-ray en flash-geheugen, en stilstaand en video camera's. Bij het opnemen van video met een fotocamera, kan u de camera 90 graden verticaal video vastleggen. Dit is acceptabel bij het nemen van een stilstaand beeld, maar een verticale video worden niet afgespeeld correct op TV's en computers. Als u wilt de video 90 graden draaien, moet een programma voor videobewerking of conversie worden gebruikt. VirtualDub en Adobe After Effects kunnen zowel doen dit.

Instructies

Adobe After Effects

1

Open Adobe After Effects. Uit het menu "File", selecteer "Import: bestand."

2

Zoek het bestand dat moet worden 90 graden gedraaid, selecteer het en klik op de knop "OK".

3

Maak een nieuwe compositie met de juiste resolutie na rotatie. Of als houden van de resolutie en het zoomen van de video, de video-bestand naar de "Samenstelling" knop aan de onderkant van het "Project"-venster sleept.

4

Klik op de video-bestand in het venster "Compositie" en druk op de "R"-toets op het toetsenbord om de rotatie-instellingen.

5

Voer in "90" graden naar de video 90 graden rechtsom roteren, of Voer in "-90" in 90 graden linksom draaien.

6

Sleep de samenstelling naar het "Renderwachtrij" venster, selecteer MPEG-4 als de compressor en klik op de "Render" knop de MPEG-4 video opslaan op dezelfde locatie als het origineel.

VirtualDub

7

Open VirtualDub. Selecteer in het menu "File" "Open Video File."

8

Navigeer naar waar de video MP4-bestand is, selecteer het en klik op de knop "Openen".

9

Selecteer "Filters" in het "Video" menu. Klik op de knop "Toevoegen" en scroll naar beneden naar het filter "Draaien".

10

Selecteer "Links door 90" de video 90 graden linksom draaien. Selecteer "direct aan 90" de video 90 graden met de klok mee draaien. Selecteer "Ongeveer 180" Flip de video ondersteboven.

11

Sluit het dialoogvenster door te klikken op de knop "OK", nadat de juiste keuze heeft gemaakt. Klik vervolgens op de tweede knop van het "OK" om de "Filters" venster te sluiten.

12

Selecteer "Opslaan als AVI" uit het menu "Bestand" om de MPEG-4 video opslaan.

Tips & waarschuwingen

  • Adobe After Effects heeft een krachtige video motor die kunt zoomen, roteren en animeren van videolagen. Het kan wankele cameralengte of onjuist gedraaide beelden nuttig zijn.
  • VirtualDub is een gratis video programma dat een overvloed van filters en informatie over elk van hen heeft.
  • Gelijkaardige programma video's hebben ook de mogelijkheid om te draaien van de MPEG-4 video.
  • Controleer dat de bestandsnaam van de video die u wilt opslaan niet hetzelfde is, of het bestand kan worden overschreven.
  • MPEG 4 verliest informatie elke generatie, dus het is best een betere codec, dergelijke ProRes of iets dergelijks, gebruikt voor bewerkingen.
  • Zoom video kunt u meer korrelig.