Over hacken

Over hacken


Hackers zijn hooggeschoolde computer goeroes die in computersystemen voor een verscheidenheid van redenen, van financieel gewin te gewoon voor de lol van een uitdaging breken. Ondanks deze activiteiten illegaal, de hacker-gemeenschap heeft gehandhaafd momentum voor decennia en toont geen tekenen van vertraging.

Functie

Hacken is een activiteit die zich bezighoudt met door mensen die gebruik maken van hun kennis van het internet, computers, firewalls en beveiligingsvoorkeuren te breken in andermans computers, zodat ze kunnen bekijken van privé-gegevens, gegevens wijzigen en bestanden, informatie of programma's te stelen. MySpace-pagina's, software-applicaties en e-mail accounts zijn de meest voorkomende programma's die worden gekraakt. Hackers zoeken meestal wachtwoorden of creditcardgegevens. Sommige zullen deze programma's gewoon hacken om te veranderen van informatie, zoals een schermnaam, wachtwoord of andere inhoud die is geschreven door de eigenaar.

Betekenis

Hackers zijn is soms gedreven door hebzucht en stelen persoonlijke informatie om aan te nemen op iemand identiteit voor hun eigen gewin, of in de politiek, waar ze proberen te exploiteren, chantage of anderszins bloot iemand aan de macht, of zelfs alleen maar voor entertainment, waar hackers alleen maar wilt zien wat ze kunnen doen. Deze types van hackers meestal opscheppen over hun veroveringen op berichtraad of instant messaging-programma's, concurreren met collega hackers over de vraag wie de beste onder hen is.

Geschiedenis

Het eerste geval van hacken is opgetreden in de jaren 1960 toen een groep studenten aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) probeerde toegang tot de belangrijkste computersystemen van de school. In de jaren 1970, "telefoon phreaks" gekraakt telefoonnetwerken en gratis gesprekken. Mainstream computer hacken aangezien wij het vandaag kennen in een stroomversnelling in de jaren 1980 toen hackers brak in wat zou nu worden beschouwd als berichtraad. Congres de Computer Fraud and Abuse Act in 1986, waardoor het illegale voor iedereen te breken in andermans computersysteem. Ondanks de wet zag de jaren 1990 de uitvinding van het paard van Troje, waardoor hackers om toegang tot elke computer die het programma gedownload. Veel bedrijven werden gehackt in ook, zoals AOL, Yahoo!, Amazon en eBay.

Typen

Er zijn ten minste vijf hoofdtypen van hackers. Een hacktivist gebruikt zijn hacker vaardigheden om een politieke boodschap op Internet uitgezonden. Een cyberterrorist commits handelingen uit een verlangen om te grote schade aanrichten en veroorzaken schade aan groepen die hij voelt zich verzetten tegen hem en zijn overtuigingen. Een zwarte hoed breekt meestal in een netwerk om informatie die hem tot het plegen van fraude of diefstal zal toestaan te verkrijgen. Een witte hoed kan plegen de dezelfde hacken als andere hackers, maar is niet ingegeven door een kwaadaardige bedoelingen. Een script kiddie gebruikt hacking software om te breken in andermans computersysteem. Deze software wordt meestal opgehaald uit een ander hacker die heeft bedacht hoe corrupt systeem dat specifieke programma's.

Functies

De meeste hackers zijn getalenteerde computerprogrammeurs. Ze weten hoe om software te schrijven en hoe te verwijderen van de kinks uit andere programma's die zijn geschreven door de hacking gemeenschap. De belangrijkste functie van iemand die hacks, is echter de "hacker mentaliteit," een reeks overtuigingen die de hacker-gemeenschap heeft vastgesteld. De kern van geloof is dat het OK kappen te computer van iemand anders te verkrijgen, te verspreiden of anderszins exploiteren alle informatie die kan worden gevonden in het proces. Hackers meestal sterk geloven in hun eerste amendement rechten en geloven dat hacken onder deze paraplu valt.