Opsommingsteken typen voor HTML-lijsten

Een lijst met opsommingstekens toe te voegen aan uw website kunnen een goede manier van opeenvolgende of niet-opeenvolgende informatie gemakkelijk te presenteren. Naast de standaardstijl hebben zowel bevolen en ongeordende HTML-lijsten meerdere verschillende opsommingstekens die u gebruiken kunt om beter overeenkomen met de rest van uw website.

Lijststijlen besteld

Het standaard opsommingsteken voor een geordende lijst is nummers. Als u wilt gebruiken een alternatieve stijl, door het kenmerk "type" aan de tag < ol > toevoegen. Opties voor het kenmerk "type" zijn "A" om weer te geven van hoofdletters, kleine Romeinse cijfers weergegeven 'a' weer te geven van kleine letters, "I" Romeinse cijfers in hoofdletters weergegeven en "i" om weer te geven. Bijvoorbeeld:

< ol type = "A" >

Katten < li > < /li >

Honden < li > < /li >

Vogels van de < li > < /li >

< /ol >

Niet-geordende lijststijlen

Het standaard opsommingsteken voor een geordende lijst is een ronde zwarte kogel. Als u wilt gebruiken een alternatieve stijl, door het kenmerk "type" aan de tag < ul > toevoegen. Opties voor het kenmerk "type" zijn "cirkel" weer te geven van een niet-opgevulde cirkel en "vierkant" zwarte vierkantjes weergegeven. Bijvoorbeeld:

< ul type = "vierkant" >

Katten < li > < /li >

Honden < li > < /li >

Vogels van de < li > < /li >

< /ul >

Overwegingen

Met behulp van verschillende opsommingstekens kunt visueel interessanter te uw website en maken het onderscheiden van soortgelijke pagina's. Aan de andere kant, kunt met behulp van teveel verschillende opsommingstekens op dezelfde pagina u kijken rommelig en verwarrend. Test uw HTML-code voordat u de nieuwe pagina naar uw website om ervoor te zorgen dat het eruitziet zoals u het wilt uploaden.

Waarschuwing

Het kenmerk "type" wordt beschouwd als afgekeurd voor zowel de < ol > en de < ul > Labels; Hoewel huidige browsers nog steeds ondersteund, kan het kenmerk in de toekomst overbodig geworden en ondersteuning voor het kan beƫindigen. W3Schools aanbevelen met CSS in plaats van het kenmerk "type" te wijzigen van de stijl van het opsommingsteken voor lijsten; lijsten met CSS styling biedt het extra voordeel van zijnde kundig voor opsommingstekens vervangen door beelden.