Oplossen van problemen met Windows Mediaplayer 11

Oplossen van problemen met Windows Mediaplayer 11

Het delen van media

De mogelijkheid om nummers en video's delen via bedrade en draadloze thuisnetwerken wordt ondersteund door Windows Media Player 11. Het is echter alleen bedoeld voor kleine netwerken met één "subnet." Een subnet is een reeks van computers of apparaten met hetzelfde IP-adres. Als u thuis meerdere routers hebt en problemen met Media delen ondervindt, is het waarschijnlijk omdat het apparaat dat u probeert te gebruiken voor toegang tot uw media is in een ander subnet dan het apparaat waarop de bestanden daadwerkelijk is. Raadpleeg de netwerkinformatie van uw om ervoor te zorgen dat beide apparaten bestaan op hetzelfde subnet.

Internetconnectiviteit

Als Windows Media Player 11 vele functies die afhankelijk van een verbinding met het Internet heeft zijn, kan het irritant als deze functies op mysterieuze wijze ophouden te functioneren. Soms, zelfs wanneer een internetverbinding aanwezig is, zal Windows Media Player functioneren alsof het off line. Dit kan leiden tot eigenschappen met inbegrip van de Media Guide om te stoppen met werken helemaal. Om dit te verhelpen, klikt u op het tabblad "Opties" op het "Tools" drop-down menu, klik op de "Speler" tab. Zorg ervoor dat het selectievakje "Verbinding met het Internet" is ingeschakeld, start het programma opnieuw en alles zal werken prima.

Windows Vista

Microsoft besloten om de mogelijkheid voor een gebruiker verwijderen en opnieuw installeren van Windows Media Player 11 in het Vista-besturingssysteem volledig te verwijderen. Als het programma nu ingesloten is binnen het besturingssysteem zelf, als door een gebruiker wordt aangetroffen fouten in het programma, moet ze corrigeren zichzelf of helemaal opnieuw installeren van Windows Vista. Dit besluit was niet zonder controverse.