Ondersteunde gegevenstypen voor Oracle 10G SQL

Oracle 10G SQL is een van de recente relationele database managementsystemen (RDBMS) aangeboden door de leverancier van de database Oracle. De logische en fysieke structuur van de database zijn relatief sterk en ondersteunen vele gegevenstypen. De ruimten van de tabel kunnen opslaan meer dan 20 gegevenstypen te verhogen van het gebruik van de database. Naast de standaardverzameling van de gegevens zijn er sommige speciale gegevenstypen gedefinieerd in Oracle 10 G SQL.

NVARCHAR2(size)

Het gegevenstype NVARCHAR is geclassificeerd verder in een speciale variabele lengte nationaal karakter string gegevenstype instellen. De gebruiker moet de grootte van de afbeelding definiëren het gegevenstype opgeven. De maximale toegestane grootte is 4000 bytes, met een minimumwaarde van één. Door dit speciale gegevenstype, kunnen meertalige gegevens worden doorgegeven en daar opgeslagen om te ontleden van de query en het resultaat. Het gegevenstype is geschikt voor projecten op het gebied van een multi-taal-functie. Het gegevenstype biedt ondersteuning voor uitgebreide tekens die Unicode is om op te slaan twee keer zoveel informatie ten opzichte van de tegenhanger VARCHAR2.

PLS_INTEGER

Dit gegevenstype, ten opzichte van de tegenhanger Integer, minder ruimte in beslag neemt en de rekenkundige bewerking sneller. De reden voor deze voorstelling is het gebruik van machine rekenkundige. Het is vooral nuttig bij het omgaan met een geheel getal met een lus teller. Het kan de wiskundige bewerkingen tussen complexe variabelen gemakkelijk behandelen.

TIMESTAMP (fractional_seconds_precision) met {lokale} TIMEZONE

Het gegevenstype kan de tijdstempel volgens de tijdzone en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor projecten waarbij meerdere locaties. De fractionele seconde precisie waarde varieert van 0 tot en met 9. De Oracle 10G waarde de standaardwaarde accepteert als 6. De gebruiker kan het jaar, de maand en de tijd samen met de waarde van de zone verplaatsing, om de exacte tijdstempel voor de tijdzone passeren.

UROWID

Deze uitgebreide versie van het gegevenstype CERTIFICAATKETENS helpt de gebruiker om te parseren en het logische adres van de rij van een tabel index-georganiseerd terug. De tabel kan worden georganiseerd op het gebied van buitenlands, fysieke en logische categorieën.