Netwerk kabel bedrading gids

Netwerk kabel bedrading gids


Met draadloze netwerken die voortdurend steeds sneller, bekabelde netwerken de neiging om minder worden gebruikt. Er zijn echter gevallen waarin een draadloos netwerk kan niet worden gebruikt om verschillende redenen, zoals storingen of veiligheidskwesties, dus het is terug naar de oude kabels.

Gebruik

Netwerken kunnen eenvoudig, zoals twee computers met elkaar zijn verbonden via een netwerkkabel, of complex, met inbegrip van meerdere computers en schakelopties of hubs. Elk type van netwerk vereist een andere bedrading.

Typen

Rechte bedrading voor grotere netwerken wordt gebruikt, en elke computer is aangesloten op een switch. In rechte bedrading zijn beide uiteinden identiek. Het tweede type van bedrading is crossover bedrading, waarin een paar draden in de kabel aan het ene uiteinde is verwisseld. Dit type van bedrading wordt gebruikt voor een directe verbinding tussen twee computers.

Overwegingen

Sommige hubs en switches werken met zowel rechte als crossover kabels, zodat in dergelijke gevallen een crossover-kabel kan worden gebruikt voor zowel PC-aan-PC netwerken of grotere netwerken.