Netwerk codering Simulator

Netwerk codering Simulator


Netwerken zijn alomtegenwoordig in de hedendaagse, en hun falen ernstige technische, economische en persoonlijke gevolgen hebben. Programmeurs gebruiken simulaties te analyseren van netwerkprestaties en problemen te identificeren voordat ze ontstaan.

Simulatoren

Netwerk simulatoren uitvoeren programma's op model netwerk gedrag als gebeurtenissen cascade via gesimuleerde netwerkapparatuur. Sommige simulatoren zijn niet bedoeld als netwerk simulatoren. Zij worden ontworpen als afzonderlijke-evenementen simulatoren, en zijn gecodeerd om te functioneren als netwerk simulatoren.

Simulaties

Netwerk simulatoren codering kan nabootsen een scala aan gebeurtenissen en target aantal functies. Deze omvatten testen de routering van TCP/IP-pakketten, de prestaties van multicast-protocollen over zowel bekabelde en draadloze netwerken, load balancing en protocollen zoals IPv6.

Programma 's

Veel netwerk codering simulatoren zijn vrij beschikbaar voor gebruik in instellingen voor academisch onderzoek. Deze omvatten OMNeT ++ en The Network Simulator.