Netbook Computers Vs. Portable Computers

Netbook Computers Vs. Portable Computers


In het verleden vielen alle draagbare computers in dezelfde categorie van machine, meestal aangeduid met een laptop of notebook computer. Vervolgens, netbooks uiteenspatten op de scène. Netbooks zijn een nieuwe klasse van computer die grotere portabiliteit over laptops biedt. De grotere portabiliteit wordt geleverd met een vermindering in functionaliteit, evenals.

Grootte

Een van de belangrijkste verschillen tussen een typische notebook en een netbook is de grootte. De meeste laptops vallen de 13, 14 of 15-inch categorie. Enkele voorbeelden zijn zelfs groter, zoals de regel van de 17-inch Macbook Pro-computers gemaakt door Apple. Netbooks zijn veel kleiner, met negen-, 10 - of 11-inch schermen de norm. De beperkte omvang van de computer maakt ze ook gemiddeld lichter dan andere draagbare computers.

Processor

Een van de belangrijkste factoren in het hoe goed een computer taken voert is de snelheid van de processor. De processor is ook een van de duurste onderdelen in een computer. Meeste netbooks hebben een aanzienlijk minder krachtige processor dan laptop tegenhangers. Dit betekent dat netbooks zijn geschikt voor eenvoudige taken die een voor een uitgevoerd, in plaats van complexe taken zoals het werken met video of multitasking.

Opslag

Netbooks zijn niet voorzien van de massale harde schijven die moderne laptops vaak bevatten. Dit maakt hen onpraktisch voor gebruik als een all-purpose mediacenter. Op een laptopcomputer, kan een persoon honderden of duizenden nummers, films en vele andere bestanden opslaan. Op een netbook, kan een gebruiker alleen een kleine hoeveelheid gegevens opslaan. Netbooks ontbreekt ook de typische vermogens die nodig zijn voor de uitvoer van bestanden naar een televisie, een taak die de meeste laptops kunnen uitvoeren.

Kosten

Een netbook-computer in het algemeen kost veel minder dan een laptop of notebook computer. De beperkte omvang en computing mogelijkheden betekenen dat netbooks veel goedkoper voor bedrijven zijn te produceren. Als u iets draagbare waarmee voor basistaken wilt zoals het controleren van e-mail en tekstverwerking zonder eventuele geavanceerde mogelijkheden, zal een netbook uw behoeften voor honderden dollars minder.