Nadelen van 64-bits systemen

Mensen op zoek naar een computer die in gaming uitblinken kan, schakelen video-verwerking en andere geheugen - en processorintensieve toepassingen op 64-bits systemen, waarmee computers veel efficiënter werken met grote datasets in toepassingen (zoals video-verwerking) en grote databases. Hoewel zij hebben een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van 32-bits systemen, hebben 64-bits systemen ook enkele nadelen.

Compatibiliteit

Terwijl de meeste 32-bits toepassingen kunnen worden uitgevoerd in een "compatibiliteitsmodus" met een 64-bits systeem, hebben veel gebruikers problemen ondervonden met incompatibel apparaatstuurprogramma's. Zoals uiteengezet door Microsofts 64-bits FAQ, zal 32-bits stuurprogramma's niet werken op een 64-bits systeem.

Bovendien, kunnen 64-bits systemen enigszins lastig tijdens het surfen op het Web. Bijvoorbeeld, de 64-bits versie van Internet Explorer niet het uitvoeren van de toepassingen van de flits, sterk beperken browsen vermogen.

Een Microsoft support artikel getiteld "Een beschrijving van de verschillen tussen de 32-bits versies van Windows Vista en 64-bits versies van Windows Vista," waarschuwt dat niet alleen 32-bits apparaatstuurprogramma's niet worden ondersteund, maar "32-bits programma's mogelijk niet volledig compatibel met een 64-bits besturingssysteem." Het waarschuwt ook gebruikers ondervinden een moeilijke tijd vinden van programma's die speciaal geschreven voor de architectuur, en dat niet alle hardware-apparaten zijn compatibel met een 64-bits systeem.

Ook volgens Microsofts FAQ, zal de meeste antivirusprogramma's die zijn ontworpen voor 32-bits systemen niet draaien op een 64-bits. Tot slot bent u "momenteel met een 32-bits versie van Windows, u kunt alleen een upgrade uitvoeren naar een andere 32-bits versie van Windows."

Stabiliteit

Als gevolg van veel van de problemen met de compatibiliteit zijn 64-bits systemen meestal minder stabiel dan 32-bits. Microsoft erkent dat veel 32-bits-programma's niet volledig compatibel zal zijn. En als gevolg van het ontbreken van veel stuurprogramma's, en met veel applicaties draaien in een "compatibiliteitsmodus", 64-bit gebruikers moeten niet verwachten dat hun 32-bits programma's altijd te functioneren zoals verwacht.

Hoewel dit in de toekomst veranderen kan, zolang de meeste gebruikers draaien 32-bits systemen, veel applicaties ontworpen voor, en dus veel zijn stabieler gebruikt, die het platform.

Mozilla's populaire Firefox-browser heeft zelfs geen een 64-bits versie. Een onderzoek van Mozilla's supportforum openbaren een een groot aantal Firefox-gebruikers die hebben ervaren toegenomen instabiliteit na het upgraden naar of aanschaf van een 64-bits systeem. Hetzelfde kan worden gevonden op een willekeurig aantal computer of tech-gerelateerde supportforum via een simpele Internet zoeken.

Prijs

Terwijl 64-bits systemen zijn niet per se duur, zijn ze vaker wel dan niet duurder dan 32-bits. 64-bits systemen moeten ten minste 4GB geheugen correct, uit te voeren die aan de kosten van de computer toevoegen kunnen. Microsoft stelt: "de voordelen van het gebruik van een 64-bits besturingssysteem zijn meest duidelijk wanneer heb je een grote hoeveelheid geheugen random access memory (RAM) geïnstalleerd op uw computer (meestal 4 GB van RAM of meer)."

Bovendien, 64-bits hardware neigt te zijn duurder, en je moet ook factor in de kosten voor het upgraden van de randapparatuur (zoals oudere printers) waarvan de stuurprogramma's niet langer compatibel zijn.

Geen van deze extra kosten kan zelfs worden de moeite waard voor sommige gebruikers, omdat de meeste programma's niet van de 64-bits systeem de mogelijkheid profiteren doen om efficiënt verwerken van grote hoeveelheden geheugen. Nieuwere multimediasoftware ziet een veel betere prestatiesverhoging, maar oudere programma's in het algemeen zal waarschijnlijk starten bij dezelfde snelheid die ze vóór deden.

Als je niet gaat uw computer te gebruiken voor taken zoals beeldverwerking, videobewerking, gaming en dergelijke, dan is kans dat u ziet veel van een prestatiesverhoging niet helemaal.