Nadeel van een multicore-Processor

Nadeel van een multicore-Processor


Een multicore-processor is een processor die met meerdere processorcores wired samen in een enkele eenheid. Dit is anders dan het hebben van meerdere processors geïnstalleerd in één systeem. In het laatste scenario heeft elke afzonderlijke CPU een eigen CPU socket en toegang tot zijn eigen specifieke bronnen. De processor zit in een socket in een multicore-processorsysteem, en de middelen--zoals de LLCs, geheugen controllers en prefetching hardware--worden gedeeld tussen de kernen.

Macht overwegingen

Een multicore-processor sneller dan een enkele processor; Dientengevolge, moet het meer stroom. Deze extra macht resulteert in extra warmte, die op zijn beurt de vraag op van de computer koeling architectuur verhoogt. Een andere overweging van de macht is de eis van de batterij voor laptops van multicore-processor. Een multi core laptop moet een meer krachtige batterij ter ondersteuning van de snellere chip voor een langere periode van tijd.

Snelheid

Een multicore-processor is niet gelijk aan het zelfde aantal aparte processors. Bijvoorbeeld, is een quad-core processor niet vier keer sneller dan een enkele processor. De werkelijke snelheid van een multi-core processor valt ergens tussen een single core-processor van hetzelfde type, en meerdere processoren gelijk is aan de graaf van de kern. Precies waar de multicore-processor in dit bereik valt, hangt af van de snelheid van elke core en het totaal aantal cores.

Kosten

Multicore-processors duurder dan hun single core-tegenhangers. Echter, omdat zij sommige hardwarebronnen delen, multicore-processors neiging kosten minder dan de totale kosten van de dezelfde graaf van meerdere processors.

Beschikbare Software

Regelmatige softwaretoepassingen zal worden uitgevoerd op een multicore-processor; in feite, zal zij efficiënter, lopen vooral in multitasking-scenario's. Het grote nadeel is dat vanaf 2010 er niet veel software geschreven waar profiteren van het milieu van multicore-processors. Om de kracht van een multicore-systeem, het besturingssysteem multi-threading moeten erkennen, en de software moet worden geschreven met behulp van simultane multi-threading technologie (SMT).

Hardwarevereisten

Een multicore-processor moet de juiste hardware te herkennen en te steunen. Oudere computersystemen mogelijk niet compatibel met nieuwere multicore-technologie; in deze gevallen een nieuw moederbord nodig is, een die compatibel is met de multicore-processor. Aankoop van een nieuw moederbord wellicht ook aankoop van andere nieuwe hardware, afhankelijk van de configuratie van het moederbord.