Mutt van MIME-typen

Mutt is waarschijnlijk de meest populaire tekst gebaseerde e-mailprogramma beschikbaar voor UNIX-achtige besturingssystemen. Ontwikkelaars van Mutt hebben hard gewerkt om alle voor de nodige MIME-support die elke gebruiker eventueel nodig. Zoals Mutt zeer uitbreidbaar is, kan elke gebruiker Mutt zijn mime.types en mailcap bestanden configureren persoonlijk zijn behandeling van specifieke MIME-typen wijzigen.

Het bestand Mime.types

Hoewel een mime.types bestand wordt geleverd met elke distributie voor Mutt, en bevat de meeste elke bestandsindeling die u waarschijnlijk ooit zal gebruiken, kunnen het bestand bewerkte systeemwijde of in je home directory. Het bestand mime.types verbindt een MIME-type met een bestandsextensie zodat dat Mutt snel van een bestand MIME-type vaststellen kan wanneer geopend als een bijlage. Als Mutt het bestandstype niet kunt in het bestand mime.types vinden onderzoekt het het bestand voor binaire gegevens om te bepalen van het MIME-type. Als de gegevens van het bestand pure tekst is, zal het markeren van het bestand MIME-type als text/plain en openen als tekst. De bestandsstructuur mime.types is gewoon een lijst waar elke regel bevat een MIME-type, gevolgd door een spatie, en een lijst met bestandsextensies.

Het bestand Mailcap

Het bestand mailcap is de configuratie voor het hanteren en bekijken van specifieke MIME-typen. Deze definities zijn in de vorm van een specifieke MIME-type, gevolgd door een puntkomma en vervolgens een lijst met opdrachten. MIME-typen zoals tekst/html kunnen worden gedefinieerd om te openen in een webbrowser of een Web-applicatie ontwikkeling. Met behulp van sterretjes, kan een gebruiker een groot aantal bestanden te openen met behulp van een enkele groepering van opdrachten definiƫren. Aangezien Mutt een tekst-gebaseerde editor is, is het belangrijk om de definities te openen afbeelding MIME-typen in een spiegelbeeld viewer of bestandsbrowser instellen.

Het bestand .muttrc

Hoewel niet specifiek tyed aan de lezing en het gebruik van MIME-in Mutt typen, is het .muttrc-bestand de belangrijkste configuratiebestand voor de e-mailclient. De auto_view optie toe te voegen aan het .muttrc bestand, gevolgd door een lijst met MIME-typen, configureert Mutt om automatisch te openen die bestandstypen wanneer ze worden aangetroffen in e-mailbijlagen.