MP3 ondersteuning in Linux inschakelen

De MP3-codec is propriƫtaire software die wordt beschermd door het auteursrecht en is dus niet opgenomen in de standaard Linux-installaties. Als Linux volledig opensource is, zou met inbegrip van de MP3-codec indruisen tegen de beginselen van Linux. Inschakelen van ondersteuning voor MP3s is een zeer ongecompliceerd proces, echter, en zal toestaan voor besturingssysteem interoperabiliteit van de meest voorkomende audio-bestandsindeling.

Instructies

1

Klik op 'Toepassingen' Kies "Accessoires" en selecteer "Terminal" in het hoofdmenu.

2

Voer de volgende opdracht binnen de caret:

< sudo ad rem-worden installeren ffmpeg libavcodec-extra-52 >

3

Druk op "Enter" en typ in uw administratief wachtwoord in. Zodra de installatie voltooid is, zal uw Linux-systeem kunnen spelen MP3-bestanden.

Tips & waarschuwingen

  • De MP3-codec wordt beschermd door het auteursrecht en is onderworpen aan de juridische overwegingen. Echter, bent u een particuliere gebruiker toevoegen de mogelijkheid voor de toepassing van het luisteren naar de MP3s, er zijn in principe geen problemen met het installeren van de codec. Het is als een private entiteit de mogelijkheid in een commercieel product bundelt dat er problemen zijn en vandaar de reden waarom Linux niet de codec omvat.