Moet ik nemen van mijn Site als het is gehackt?

Moet ik nemen van mijn Site als het is gehackt?


Als uw website is gehackt, ziet u mogelijk wijzigingen aan uw website, zoals nieuwe inhoud, inhoud of de toevoeging van downloadbare bestanden verwijderd. Als u zeker weet dat uw site is gehackt, treft u actie onmiddellijk ter bescherming van uzelf, uw site en de bezoekers van uw site. Gelukkig kunt u uw website zonder het nemen van permanent verhelpen.

Bevestigen hacken

Bevestigen dat uw site is gehackt door het controleren van de URL van de website die u bezoekt. Als u hebt geland op uw site en u niet de inhoud van de pagina hebt toegevoegd, hebt u gehackt. Log in op uw website of het Configuratiescherm. Als u zeker weet dat u de juiste inloggegevens gebruikt en kan niet inloggen, veranderd de hacker uw login-gegevens. Neem contact op met uw web hosting bedrijf onmiddellijk.

Inloggegevens wijzigen

Als u konden om in te loggen op uw site, wijzigt u de login-gegevens onmiddellijk. Bewaar uw nieuwe inloggegevens niet op uw computer of in een toegankelijke plaatsen van uw huis of kantoor. Als u anderen van login toegang tot uw site voorzien hebben, hun toegang uitschakelen totdat het probleem is opgelost. Wijzigen voor andere gebruikers te voorzien van login toegang tot de site, hun inloggegevens.

Aanbevolen: Site Take Down

Neem uw site tijdelijk offline. Als u zich op een shared hosting plan, neem contact op met uw webhost en vraag uw gastheer te nemen van de site voor u. Als alternatief, uw webhost kan u voorzien van instructies over hoe te nemen van uw site. Leg uw site online totdat u al van de site kwesties hebben opgelost.

Gevorderde Webmasters: Houden Site Online

Afhankelijk van de inhoud van uw site kunt u uw site draaiende te houden. Als u met een toegewijd team van IT werkt, hen vragen om uw site te analyseren en beoordelen van het risico van een verblijf online. Als u besluit om de site online te houden, verwijder alle beledigende inhoud onmiddellijk of omleiden van uw bezoekers naar een veilige versie van de site. Houd niet uw site online als u uw bezoekers veiligheid niet kan garanderen.

Analyseren van de Site

Doorloop alle bestanden op uw website om te zien wat is gewijzigd, toegevoegd of verwijderd. Verwijder alle inhoud die door de hacker was toegevoegd. Controleer de gebeurtenislogboeken van uw website voor elke verdachte activiteiten, zoals mislukte login pogingen. Proberen om erachter te komen wat de hacker gezocht. Bijvoorbeeld, de hacker misschien op zoek om gevoelige informatie.

Site terugzetten

Als u uw eigen server bedienen of de bestanden op uw computer thuis waren aangetast, opnieuw installeren uw besturingssysteem om ervoor te zorgen dat alle gehackte gegevens is verwijderd uit uw machine. Uw site terugzetten met behulp van de gegevens van de back-up van uw website. Controleer de gegevens voordat u het uploadt naar uw site om ervoor te zorgen dat de hacker het niet beschadigd. Zet uw website online en kijk uit voor onbevoegde toegang en de inhoud van wijzigingen aan uw site.