Minimale vereisten voor een Windows 2000-Server

Windows 2000 Server is een van de producten in de lijn van de Windows-besturingssystemen door Microsoft ontwikkeld voor desktopcomputers, laptops en servers en werd uitgebracht op 17 februari 2000. Het werd voorafgegaan door Windows NT 4.0 en later werd vervangen door Windows XP voor desktops en laptops en Windows Server 2003 voor servers.

Processor

De snelheid van de prestaties van de computer wordt bepaald door de snelheid van de processor. In het geval van Windows Server 2000 moet u een 133 MHz of hogere frequentie Pentium CPU. Slechts vier processors per computer worden ondersteund door het systeem.

RAM

De multitasking mogelijkheid van een besturingssysteem is sterk afhankelijk van de grootte van het RAM-geheugen (random access memory) een computer heeft. Hoe groter het RAM-geheugen, de snellere computer is. U moet ten minste 128 MB van geheugen om het systeem te werken. Echter, de aanbevolen grootte is 256 MB. De maximale hoeveelheid RAM is 4 GB.

Hard Disk Drive

Grootte harde schijf bepaalt hoeveel gegevens die u kunt opslaan. In dit geval is de minimaal 1 GB vrije vaste-schijfruimte vereist voor de installatie van Windows 2000 Server. Echter, moet u wellicht nog meer ruimte afhankelijk van enkele factoren, waaronder het aantal onderdelen die u wilt installeren, het bestandssysteem gebruikt, netwerken of CD-ROM installatie en eventuele toekomstige upgrades.

Randapparatuur

U zou moeten een VGA of hogere resolutie beeldscherm, een toetsenbord en bij voorkeur een muis.

Installatie vanaf CD-ROM

Moet u een cd-rom-station of DVD-station als u installeert het besturingssysteem vanaf een schijf. Echter als, om wat voor reden, uw computer het opstarten van de installatie vanaf CD-ROM niet ondersteunt, zou dan u moeten een high-density 3,5-inch diskettes en een high-density 3,5-inch diskettestation te gebruiken.

Netwerkinstallatie

Als u besluit om het besturingssysteem te installeren vanaf een netwerk, moet u een netwerkadapter compatibel is met Windows 2000 Server. U zou ook moeten ten minste één server in het netwerk met de Setup-bestanden.