Mijn toetsenbord Is niet typen: Piepen & kleverige sleutels

Mijn toetsenbord Is niet typen: Piepen & kleverige sleutels


Kleverige sleutels op toetsenbord van de computer kunnen voorkomen dat de juiste typen en veroorzaken een piepje als het systeem u voor het probleem waarschuwt. Als een of meer sleutels zijn steken, de computer kan niet het produceren van het juiste resultaat--met andere woorden, als de "K", "G" en "T" sleutels zijn alle steken, de computer weet niet welke letter typt. Herwinnen van goede toegang tot en controle over alle uw toetsenbordsleutels vereist een grondige reiniging van uw toetsenbord.

Oorzaak

Computer toetsenbordtoetsen houden voornamelijk te wijten aan een opeenhoping van vuil of een gemorste kleverige substantie. Eten terwijl u werkt op uw computer kan blootstellen de machine op de gevaren van een gemorste kopje soda of SAP, of de accumulatie van kleverige kruimels uit voedsel. De natuurlijke oliƫn uit je handen kunnen ook overbrengen naar het toetsenbord, en combineren met airborne stof en lint aan het maken van een laag van vuil op, tussen en onder de toetsen, belemmeren het vrije verkeer.

Schoonmaak materialen

Verwijder de sleutels voor toegang tot de basis van het toetsenbord om het goed schoon uw toetsenbord. Een klein, flathead schroevendraaier kunt u zachtjes loerder de sleutels van hun plek op het toetsenbord. Katoenen wissers, schone doeken en warm water zijn over het algemeen allemaal dat nodig is om schone toetsenborden en toetsen, hoewel u wellicht sommige wrijven alcohol voor bijzonder hardnekkige vervuilingen.

Desktop toetsenbord schoonmaken

De toetsen op de meeste desktop toetsenborden zijn afneembaar voor eenvoudige reiniging bij lekkages. Als u wilt verwijderen een desktop sleutel, breng de tip van uw flathead schroevendraaier onder de sleutel en zachtjes draai het gereedschap om te pop de sleutel af. Herhaal dit proces totdat alle kleverige sleutels worden verwijderd. Het gebruik van uw schoonmaakmiddelen te vegen alle residu en vuil dat zich op het toetsenbord basis en sleutels. Zodra schoon en droog is, plaats de sleutels terug in hun juiste plekken en duw naar beneden naar duw ze terug op zijn plaats.

Toetsenbord van laptop schoonmaken

Laptop toetsenborden zijn een beetje anders dan desktop modellen, zoals sommigen kun je verwijderen van individuele sleutels en anderen betrekken complexere demontage. Verwijzen naar uw laptop de softwarehandleiding of on line servicepersoneel om na te gaan welk type van toetsenbord uw laptop heeft. Als de sleutels kunnen worden verwijderd, schuif de flathead schroevendraaier onder een hoek en zachtjes loerder hen tot ze pop af. Gebruik uw materialen te reinigen van de toets en het toetsenbord basis, laat drogen en weer in elkaar.

Overwegingen

Altijd uitgeschakeld op uw computer en de laptopbatterij te verbreken voordat u probeert reinigingsprocedures. Spuit nooit vloeistof rechtstreeks op het toetsenbord, of geniet van uw schoonmakende doek of swabs tot het punt van druipen. Gebruik niet buitensporig geweld bij het verwijderen of vervangen van de toetsen. Altijd toestaan uw toetsenbord en de toetsen volledig drogen voordat elkaar zetten.