Mijn Sony VAIO Start niet

Mijn Sony VAIO Start niet


Net als met andere laptop merken is een van de verschillende problemen die met de Sony VAIO computer optreden kunnen een opstartprobleem. U wilt bepalen of een software-probleem het probleem veroorzaakt of dat een gevolg van een hardwareprobleem ingewikkelder is. Er zijn verschillende manieren om aan te pakken een opstartfout met uw Sony VAIO.

Instructies

1

De oorzaak van het probleem. Als de Sony VAIO computer laars met wisselstroom, maar wordt uitgeschakeld in batterijmodus, is er mogelijk een batterij probleem. Als het scherm om het even wat niet toont, maar de andere sleutels in het toetsenbord--met inbegrip van de machtsknoop--oplichten, is er mogelijk een probleem met uw LCD-scherm.

2

Ontkoppel alle externe apparaten aangesloten op de computer, met inbegrip van flash drives, externe harde schijven en PC-kaarten. Ze kunnen het probleem worden veroorzaakt. Als de computer op alle macht weigert op, of de kwestie naar een ander hardwareprobleem verwijst, is het het beste om de Sony VAIO laptop naar het dichtstbijzijnde servicepunt voor reparatie.

3

Ontdek als het probleem betrekking heeft op een harde schijf probleem. Controleer de schijven vermeld in het BIOS als de computer inschakelt en gaat door naar "POST" (power on self test), maar niet het werkende systeem volledig geladen. Lees tijdens de POST, de snelle instructie over het invoeren van de BIOS-pagina. Druk op de toets die overeenkomt met de BIOS en controleer of de vaste schijf wordt weergegeven onder de lijst met stations op de computer geïnstalleerd. Als de vaste schijf niet wordt weergegeven, wordt uw harde schijf is defect. Als het wordt vermeld, is het probleem waarschijnlijk gerelateerd aan uw werkend systeem.

4

Herstellen van het besturingssysteem om het weer in werkende staat. Windows-besturingssystemen kunnen worden gerepareerd, maar u moet bewaren belangrijke gegevens en instellingen. Als u geen belangrijke bestanden op uw laptop hebt, kunt u overwegen opnieuw installeren van het besturingssysteem voor een frisse en schone start.

Tips & waarschuwingen

  • Een batterij probleem of hardware problemen worden vaak veroorzaakt door oververhitting of slechte koeling. Gebruik een koeling pad wanneer uw Sony VAIO laptop gebruikt wordt. Ervoor zorgen dat u het een occasionele rest wanneer je ermee voor trajecten voor lange uren.