Mijn iMac Leopard Start niet

De 10.5 versie van het Macintosh-besturingssysteem heet Leopard en vertegenwoordigt een aantal voorschotten over de vorige versie die beschikbaar was. Niet kunnend kunnen aan laars omhoog in Leopard worden veroorzaakt door een defecte harde schijf die heeft gecodeerde bestanden die Leopard nodig heeft. U kunt dit probleem oplossen, zodat dat Leopard nogmaals de Mac opstarten kunt met behulp van de "doelmodus" die is ingebouwd in zowel de hardware als het besturingssysteem van Leopard. De procedure moet een andere Mac en een reparatie-hulpprogramma dat wordt meegeleverd met Leopard. Tot vaststelling van de harde schijf kan Leopard om nogmaals schoen opwaarts naar de Mac, zodat u terugkeren kunt naar het gebruik ervan.

Instructies

1

Sluit één uiteinde van een Firewire-kabel op een Firewire-poort van de Mac die zal niet opstarten. Sluit het andere uiteinde van de Firewire-kabel aan op de andere Mac Firewire-poort. Schakel op de andere Mac en wacht tot het bureaublad wordt weergegeven.

2

Druk naar beneden op de T-toets op het toetsenbord van de Mac die zal niet opstarten. Druk op de Power-knop voor een seconde de Mac inschakelen. De T-toets loslaten wanneer het Firewire-logo op de Mac scherm verschijnt.

3

Dubbel klik de belangrijkste harde schijf op de andere Mac om het venster te openen. Dubbelklik op de map "Toepassingen" binnenkant van het venster. Scroll naar beneden binnenkant van het venster naar de map "Hulpprogramma's". Tweevoudig tikken "hulpprogramma" om het venster te openen. Scroll naar beneden naar de schijf Utility programma. Tweemaal klikken het programma Schijfhulpprogramma.

4

Selecteer het pictogram van de harde schijf van de Mac die zal niet vanaf de pictogrammen in de linkerkolom van het hoofdscherm van het Schijfhulpprogramma programma opstarten. Klik op het tabblad van de "Eerste hulp" aan de bovenkant van het scherm.

5

Klik op de "Repair Disk Permissions" knop in de linkerbenedenhoek van het scherm. Klik op de "Reparatie schijf" knop in de rechterbenedenhoek van het scherm nadat een aantal tekstregels scrollen om het middelpunt van het scherm.

6

Sluit het programma Schijfhulpprogramma programma zodra de nieuwe serie van tekstregels heeft beëindigd om het middelpunt van het scherm scrollen.

7

Sleep het pictogram van de harde schijf van de Mac die zal niet dat opstarten nu op het bureaublad naar de prullenmand.

8

Houdt u de Power-knop op de Mac die start niet tot het scherm zwart gaat zijn ingedrukt. Hiermee verwijdert u de Firewire-kabel uit zowel Macs.