Mijn Imac G4 Start niet

Mijn Imac G4 Start niet


De iMac G4 is een desktop computer gemaakt door Apple. Als uw iMac G4 start niet correct, probeer verschillende troubleshoots voordat u de computer in een appel brengen opslaan voor reparaties. De belangrijkste oorzaken voor het falen van de start-up in een iMac G4 te maken hebben met de voeding; Wanneer het netsnoer defect raakt, zal de computer niet zelfs ingeschakeld. Het probleem kan liggen met uw Power Management Unit (PMU), die u kunt instellen. Het probleem kan ook met uw parameter werkgeheugen (PRAM)---een vorm van on-board geheugen hebben voorgedaan.

Instructies

Algemene probleemoplossing

1

Controleer dat u het netsnoer van de iMac hebt aangesloten op een werkend stopcontact. Om te testen het stopcontact, sluit een ander toestel dat u werken weet.

2

Controleer dat het netsnoer goed is aangesloten op de achterkant van de iMac G4. Netsnoeren kunnen los worden of uitvallen; Als het geval is, sluit u het strak in het stopcontact.

3

Koppel alle randapparatuur van de computer zoals printers, mobiele telefoons of Ethernet-hubs.

4

Probeer een andere elektrische koord met de iMac G4. Bestel deze koorden online of via een doorverkoper van Apple.

Resetten van de PMU

5

Koppel alle kabels los van de computer behalve het netsnoer. Zet de computer face-down met een doek onder de monitor te beschermen tegen vuil en krassen.

6

Verwijder de vier schroeven van de onder paneel voor de iMac van base. Zichzelf aarden door het aanraken van het metaaloppervlak onder de voetplaat van de computer voordat u contact met een van de computeronderdelen.

7

Koppel het netsnoer los. Druk naar beneden van de PMU reset knop op de printplaat van uw iMac, met het label "PMU Reset."

8

Vervang de voetplaat en de schroeven die het op zijn plaats.

9

Sluit uw iMac terug in het stopcontact, en zet het systeem op.

Opnieuw instellen van het PRAM

10

De computer uitschakelt.

11

Druk naar beneden op de Command, Option, P en R toetsen op een van uw iMac-toetsenbord.

12

Schakel de computer weer in.

13

Houd de toetsen ingedrukt totdat de computer opnieuw weer vanzelf opgestart.

14

Laat uw vingers van de toetsen.

Tips & waarschuwingen

  • Altijd zichzelf aarden voordat u gaat werken op elektronica.