Microsoft Windows Server 2003 Pros & Cons

Microsoft Windows Server 2003 Pros & Cons


Windows 2003 is een oudere serverbesturingssysteem nog steeds gebruikt in sommige lokale netwerken. Het werkende systeem kwam na Windows 2000, zodat het biedt veel van de veiligheid, bestandsbeheer en lay-out als de 2000 server-systeem. Sommige beheerders liever Windows 2003 architectuur en visuele effecten over de oudere Windows 2000-systeem.

Veiligheid

Voor gebruikers die willen een domein op het netwerk uitvoeren, voegt Windows 2003 veiligheids- en lokaal beleid op het netwerk. Eenvoudige netwerken met behulp van peer-to-peer structuren alleen hebben de mogelijkheid om toegang blokkeren of toestaan. Windows 2003 lokaal beleid geven gebruikers de mogelijkheid om bepaalde opdrachten op het netwerk als een server, opnieuw opstarten gebruik van extern bureaublad of toevoegen en verwijderen van andere gebruikers. Windows 2003 geeft gebruikers ook de mogelijkheid om te centraliseren toegang van gebruikers en computer, dus slechts één machine moet worden geconfigureerd in plaats van alle machines op het netwerk.

Windows Hosting

Als het bedrijf of de gebruiker programmering in C# of VB.NET houdt, maakt vervolgens met behulp van Windows 2003 het gemakkelijk naar host. Windows 2003 gebruikt Internet Information Services. IIS gastheren native elke .NET of Classic ASP-toepassing. IIS kan ook gastheer van Frontpage-serverextensies, die worden gebruikt voor ontwikkelaars die code websites met behulp van Microsoft Frontpage. IIS kan ook verschillende webdomeinen hosten op een moment, zodat gebruikers kunnen elke website of test omgeving vanuit de Windows 2003 machine host.

Meer middelen

Één nadeel aan het gebruik van Windows 2003 is dat Microsoft meer middelen op een machine gebruikt. Apache kan draaien op oudere machines en nog steeds dienen websites snel. Windows 2003 vereist meer intern geheugen en een snellere processor dan een elementaire Linux machine. Windows 2003 vereist ook verschillende updates en beveiligingspatches gedistribueerd door Microsoft. Af en toe, kunnen deze patches fouten veroorzaken in het besturingssysteem, waardoor de server onbruikbaar totdat het probleem is opgelost.