Microsoft Notebook Optical Mouse oplossen

De Microsoft Notebook Optical Mouse is een draad verbonden drieknops muis ontworpen voor gebruik met Windows-besturingssystemen. Soms de muis mogelijk defect. De muis kan bijvoorbeeld niet langer worden herkend door het besturingssysteem zodat de aanwijzer op het scherm niet meer beweegt, de muisaanwijzer beweegt schokkerig of de knoppen van de muis niet werkt wanneer geklikt. Microsoft heeft opgericht een standaard Microsoft Notebook Optical Mouse probleemoplossing proces die je volgen kun wanneer zich storingen voordoen.

Controleer de instellingen

Software van de muis aanpassen. De "Start"-knop, klik op het pictogram "Run" in het menu Start. Hiermee opent u een venster uitvoeren. Main.cpl typt in het tekstvak "Openen", klik op de knop "OK". Hiermee opent u het venster Eigenschappen voor muis. Klik op de "Opties voor de aanwijzer" tab. de schuifregelaar "Motion" naar links om het verlagen van de snelheid van de muisaanwijzer. Klik op het selectievakje naast de "verfraaien precisie van de aanwijzer" als het niet reeds is ingeschakeld, druk vervolgens op de knop "OK". Test de muis om te zien als dit vaste naar de werkstuk.

Test USB-poort

Verander de USB-poort waarnaar de muis is aangesloten. Verwijder de muis uit de huidige poort en sluit deze naar een andere. Indien mogelijk, sluit rechtstreeks op de computer in plaats van op een USB-hub. Test de muis om te zien als dit vaste naar de werkstuk.

Hardwareversnelling verlagen

Verminder de hardwareversnelling van de Microsoft Windows graphics. Rechtsklik op een leeg gebied op het bureaublad en kies "Eigenschappen" in het contextmenu. Hiermee opent u het venster Eigenschappen. Het tabblad "Instellingen", klik op de knop 'Geavanceerd' om het venster Geavanceerde opties te openen. Klik op het tabblad "Oplossen", en vervolgens sleept u de schuifregelaar 'Hardwareversnelling' naar een punt een inkeping vanaf de linkerkant. Klik op de knop "OK" tweemaal om de geopende vensters te sluiten. Test de muis om te zien als dit vaste naar de werkstuk.

Gebruik MouseInfo

Probeer de MousInfo Tool als IntelliType op uw computer is geïnstalleerd. De "Start"-knop, klik op het pictogram "Run" in het menu Start. Typ mouseinfo in het tekstvak "Openen" en klik op de knop "OK". Hiermee opent u het hulpprogramma MouseInfo. Volg de aanwijzingen in het hulpprogramma voor MouseInfo en test de muis om te zien als dit vaste naar de werkstuk.

Controleer Computer

Bevestigen dat het probleem niet met de computer in plaats van de muis. Sluit de muis op een andere computer om te zien als het correct werkt.

Reinigen van de Lens

Gebruik een droge, zachte doek om de optische lens van de muis schoon te maken. Test de muis om te zien als dit vaste naar de werkstuk.