Meerdere complementaire kleuren in Illustrator

Wanneer u in Adobe Illustrator werkt, kunt kiezen van de juiste kleuren voor een project eisen crafting Documentspecifieke collecties voor grafische elementen en het type te gebruiken. Van Illustrator Kleurengids, geïntroduceerd in Illustrator CS3, helpt u bij het gebruik van kleur wetenschap om te kiezen van bibliotheken van complementaire kleuren. Deze kleuren liggen tegenover elkaar op het kleurenwiel en delen geen primaire kleurcomponenten.

Complementaire kleur

In de rode, groene en blauwe universum van op het scherm kleur, complementaire kleuren combineren om elke denkbare kleur van licht te produceren. Op een drukpers CMYK-kleuren mengen cyaan, magenta, geel en zwart primaire inkten om te maken een schaduw die de pers kan reproduceren. Hoewel u naar kleurenwielen en andere verwijzing apparaten verwijzen kunt om te onthouden welke kleuren verzetten tegen elkaar--buiten de aanvulling die makkelijk zijn te onthouden, zoals rood en groen--eigenlijk kiezen een aanvulling kan worden een complexe taak.

Hoe aanvulling naast elkaar bestaan

Omdat complementaire kleuren tegen elkaar, kan boven elkaar plaatsen een gebied van een kleur op een gebied van zijn knoopcomplement produceren een optische illusie waarin de kleuren lijken te trillen. In grafisch ontwerp, zult u meestal willen vermijden creëren van deze pulserende effect om te houden van uw werk comfortabel voor het oog. Adobe Illustrator helpt die u uw kleur keuzes te beslissen of u hebt gekozen vormt een aanvulling op die vreedzaam samen zullen werken of als u scheiden moet om te voorkomen dat oog-knallende resultaten bekijken.

Vormt een aanvulling op ouderwetse manier

Kies een kleur die u al gebruikt in uw illustratie of wilt toepassen op een aantal elementen, gebruik dan het vlieg-uit menu in de rechterbovenhoek van het deelvenster Stalen om omkeren, produceren een onmiddellijke aanvullende uitgangspunt. U kunt deze inversie kunt onderzoeken uw oorspronkelijke stalenbibliotheek voor geschikt vormt een aanvulling op en een scala aan uw behoeften te kiezen. Als uw oorspronkelijke kleur kwam uit een bibliotheek van benoemde, formule-opgegeven kleuren zoals de Pantone plek of Pantone proces Bibliotheken, zal Illustrator terugkeren een omkering van het kleurenmodel van uw document kleurmodus--CMYK- of RGB---niet de staalbibliotheek die starten van de zoekactie.

Deelvenster Kleur gids

Adobe Illustrator de Kleurengids kunt u Harmonieregels toe te passen de van wetenschap van de kleur aan de taak van het selecteren van complementaire kleuren. Kies een kleur uit uw bestaande illustraties of uw huidige set van stalen en het deelvenster Kleurengids kunt automatiseren van de selectie van meerdere complementen met maximaal zeven variaties per stuk, vanuit een specifieke kleur library--zoals Pantone plek of Pantone proces kleuren-- of gewoon binnen het kleurenmodel dat u gebruikt in uw document.