M4a naar Aac Converter

M4a naar Aac Converter


Omdat beide formaten digitaal zijn gecodeerd, is het mogelijk om M4A-bestanden converteren naar AAC-bestanden. Terwijl het audio-bestand van M4A is aangepast van de populaire video MP4-bestand, het is niet zo breed omarmd als het AAC-formaat. AAC-audio wordt steeds populairder dan de MP3-formaat als gevolg van de verbeterde compressie en verhoogde efficiëntie. Gebruikers hebben tal van opties als het gaat om het selecteren van een converter om het uitvoeren van M4A naar AAC conversies.

M4A

De M4A extensie onderscheidt audiobestanden die worden gepubliceerd met MPEG-4-compressiestandaard. Hoewel dit uitgeverij profiel wijd gebruikt wordt om digitale video te coderen, zijn M4A-bestanden in wezen de audio laag voor MP4 films. De M4A-formaat is afwisselend bekend als Apple Lossless, omdat het gebruik maakt van de Apple Lossless Audio Codec (ALAC). Dit soort audiocompressie is ontworpen om de bestandsgrootte verminderen met behoud van de geluidskwaliteit. Meeste spelers van de grote media ondersteuning voor afspelen voor de M4A-formaat, met inbegrip van Apple QuickTime, Microsoft Windows Media Player en Media Player Classic, KSP Sound Player en Nullsoft Winamp mediaspeler. M4A-bestanden zijn ook compatibel met Apple iTunes, WavePad van NCH Swift Sound en diverse Roxio-producten.

AAC

Het bestandstype van de AAC of Advanced Audio Coding, is afkomstig van de standaard MPEG-2-compressie. Het audio coderingsschema gebruikt lossy compressie, een methode van digitalisering die gegevens uit de oorspronkelijke media verwijdert. Hoewel het is nauw gerelateerd aan de MP3-codering, AAC wordt beschouwd als een superieure vorm van digitale audio compressie. De audio-indeling kent een hogere efficiëntie van de codering en het is meer tolerante van frequenties meer dan 16 kHz. Een AAC-bestand produceert ook audio die is bijna identiek aan niet-gecomprimeerde ontspringt. AAC audio tracks kunnen worden geopend in populaire mediaspelers zoals de Apple QuickTime, Microsoft Windows Media Player Classic, VideoLAN VLC, RealNetworks RealPlayer, MPlayer en KSP Sound Player. AAC is ook de standaard audio-formaat voor de producten van Apple zoals iTunes, iPhone en iPod. Alle van de audio die via de iTunes store verkoopt wordt geproduceerd door enige vorm van AAC-codering.

Conversiesoftware

Er zijn verschillende soorten bestand conversie programma's die M4A-bestanden als AAC-bestanden kunnen formatteren. Xilisoft Audio Converter (Zie bron 1) en ImTOO Audio Encoder (Zie bron 2) zijn twee voorbeelden van gelicentieerde software die kunnen worden gekocht voor het uitvoeren van deze taak. Maar Apple's iTunes (Zie Resource 3) presenteert gebruikers met een solide gratis alternatief voor deze commerciële producten. De media management applicatie is uitgerust met diverse audio encoders die muziekbestanden naar verschillende versies van audio converteren kunnen. Aangezien AAC de standaard audio-encoder voor iTunes is, kunnen alle M4A-bestanden die zijn toegevoegd aan de muziekbibliotheek worden omgezet AAC-formaat binnen het programma.

Conversie diensten

Downloaden en installeren van software is niet altijd noodzakelijk om uit te voeren een M4A naar AAC bestandsconversie. Gebruikers kunnen het gebruiken van free-to-use webapplicaties zoals Media-Convert (Zie bron 4) en Zamzar (Zie bron 5) voor deze activiteit. Beide online conversie tools ondersteunen M4A als input formaat en AAC als uitvoerindeling. Om toegang tot deze diensten, hoeven gebruikers alleen hun websites bezoeken en een M4A-bestand uploaden. Zodra het AAC-bestand is online voorbereid, kunnen gebruikers het via de download ophalen. De enige beperking op deze Web-applicaties is dat geen invoerbestand kan grotere than100 MB.

Kopieerbeveiliging

Een audio-bestand dat is beveiligd tegen kopiëren is digitaal gecodeerd om te voorkomen dat illegale namaak. Dientengevolge, kunnen niet deze bestanden worden opnieuw opgemaakt bestand conversiesoftware of webapplicaties. Gunstig, M4A bestanden doorgaans bevatten geen kopieerbeveiliging. Hoewel de MPEG-4 containerindeling iTunes vroeger gebruikt voor het distribueren van audio, gebruikt deze DRM gecodeerde bestanden de extensie M4P, niet M4A. De meeste M4A-bestanden zijn kunnen worden opnieuw geformatteerd als andere soorten audio, zoals AAC.