Lockout problemen met de Gateway M-6827

Beveiligen met een wachtwoord de Gateway M-6827 houdt de computer beschermen tegen onbevoegde gebruikers en voorkomt u dat anderen toegang krijgen tot uw systeem zonder uw toestemming. Terwijl nuttig voor basisbeveiliging, echter wachtwoordbeveiliging heeft zijn minpunten: niet alleen kan de computer-savvy krijgen rond die vrijwaringsmaatregelen, deze dezelfde beveiligingsfunctie kan leiden tot meer moeite dan het waard als u liquideren vergeten van uw wachtwoord. Afhankelijk van hoe grondig u waren bij het opzetten van beveiligen met een wachtwoord, kan je zelf helemaal uit Windows Vista, of uit de computer vergrendeld.

Opstartwachtwoord

Op het oppervlak van het moederbord is een flash-geheugen-chip die geschikt is voor het basic input/output system. Het BIOS is een low-level software die vele toepassingen serveert, elk waarvan staan centraal in het bootproces. Het programma test, laarzen en configureert de hardware-apparaten geïnstalleerd op de Gateway-M-6827. De complementary metal-oxide semiconductor, een zus component, houdt de configuratiegegevens van de hardware waarop het BIOS telkens wanneer de computer controleert wordt gestart. Gebruikers kunnen een opstartwachtwoord maken in de BIOS Setup Utility, dus een wachtwoord-vermelding toe te voegen aan de CMOS. Als de CMOS instructies bevat om lock-out gebruikers, de BIOS zal niet initialiseren het systeem volledig of het systeem voor te bereiden om te bootstrappen--een proces de computer uitvoert om te booten van het werkende systeem--totdat het vereiste wachtwoord wordt ingevoerd.

Supervisorwachtwoord

Het supervisorwachtwoord, zoals het opstartwachtwoord, heeft niet is geconfigureerd in het BIOS Setup Utility, maar dezelfde schadelijke effecten op het bootproces evenals het opstartwachtwoord. De promotor wachtwoord bepaalt wie kan en geen wijzigingen in het BIOS Setup Utility; Als een gebruiker niet weet niet, of niet invoeren, het juiste wachtwoord bij het benaderen van het hulpprogramma, zal niet hij zitten kundig voor wijzigingen aanbrengt in de configuratie van het systeem.

Windows-wachtwoord

Windows Vista, het besturingssysteem dat wordt geleverd met de Gateway M-6827 standaard, kunnen gebruikers hun accounts met een wachtwoord beveiligen. Administratieve gebruikers zijn die wijzigingen in elk aspect van het besturingssysteem, aanbrengen kunt terwijl Standaardgebruikers kunnen zeer weinig systeemwijzigingen zonder de toestemming van een beheerder aanbrengen. Wachtwoordbeveiliging in Windows Vista wordt nog verergerd door het feit dat niet alleen inloggen hoeft u het juiste wachtwoord invoeren, u moet een beheerder referenties invoeren telkens wanneer u wijzigingen aanbrengt in het OS.

Oplossing

Als u het opstart- of toezichthouder wachtwoord vergeten bent, moet u de Gateway contacteren voor meer hulp, als geen eenvoudige methode voor het ontruimen van een wachtwoord op de M-6827 bestaat. Als u uw gebruikersaccount in Windows Vista zijn vergrendeld, Meld u aan bij een andere beheerdersaccount, indien mogelijk, als u wilt wijzigen van het wachtwoord dat is toegewezen aan uw persoonlijke account. Als uw gebruikersaccount de enige administrator-account op de computer is, een vooraf gemaakte wachtwoordhersteldiskette of een programma zoals ntpasswd, Kon-Schoen of Trinity Rescute Kit om de inloggegevens voor de admin account opnieuw in te gebruiken.