Lijsten met E-Reader Hardware

Concurrentie is fel betoogd binnen de e-reader markt, en de grote merknamen in de sector bieden een uitgebreid scala aan specificaties, biedt er is een keus van e-lezers, variërend van eenvoudige instap modellen tot de nieuwste, geavanceerde draagbare multimedia-apparaten die gebruikmaken van surfen op het Web en e-reader-software. E-boeken zijn gekocht online en gedownloade rechtstreeks naar het hardwareapparaat of overgebracht naar de e-reader via een Mac of PC.

iPad

De nieuwste toevoeging aan de e-reader markt is Apple's iPad. De unit weegt 1,5 pond en het zichtbaar paginaformaat is 9.7 inch. De iPad heeft veel meer dan lees e-boeken, maar de e-reader programma biedt duidelijke tekst en de tekengrootte is instelbaar. De iBooks applicatie heeft een selectie van 15.000 unieke e-books te downloaden en de iPad ondersteunt duizenden andere titels bij online winkels, dus er is geen probleem toegang krijgen tot leesmateriaal vanuit externe bronnen.

Kindle

Amazon lanceerde de eerste generatie Kindle in November 2007 en de nieuwste versie functies van ingebouwde draadloze mogelijkheden, en geen behoefte aan een computer om inhoud te downloaden. Meer dan 390,000 e-boeken, Kranten en tijdschriften zijn verkrijgbaar via de website van Amazon in de AZW-indeling. Kindle is niet compatibel met andere e-boek formaten, maar sommige bestanden zoals .txt kunnen worden overgedragen via een USB-aansluiting op het apparaat worden gelezen. PDF's kunnen worden omgezet via de afzonderlijk verkrijgbare software en lees op dezelfde manier. De derde generatie Kindle, uitgebracht in juli 2010, weegt 8,7 ons en heeft een volledig verstelbare 6-inch display.

Sony Reader dagelijkse uitgave

De Sony Reader dagelijkse uitgave heeft een 7-inch display en weegt 7.76 ons. Tekst kan worden weergegeven in een keuze uit zes maten en de Sony Reader ondersteunt UPUB-, PDF-, txt- en Word-indelingen. De scherpe flatscreen kunt u lezen e-books, verticaal, horizontaal of twee-naar-een-pagina als een open boek, en 3G draadloos naar de Sony Reader winkel kunt u bladeren, te kopen en te downloaden van on-the-go.

Hoekje

Barnes en Nobles' e-reader, de Nook is gebaseerd op het Android-platform en de eerste editie werd uitgebracht in November 2009. De Nook heeft een standaard 6-inch display en weegt 12,7 ons bezit van 1.500 e-boeken op een moment. Een lees-in-store-faciliteit biedt een uur gratis lezing uit een e-boek in de Barnes en de edele catalogus, zodat u de voorbeeldinhoud vóór de aankoop. E-boeken worden gedownload rechtstreeks naar de Nook via het 3G draadloos netwerk zonder de behoefte aan een computer.