Licklider transmissieprotocolEen protocol vertegenwoordigt regels en richtlijnen inzake de communicatie tussen apparaten binnen een bepaald netwerk of tussen verschillende netwerken. Vrijwel elke communicatie of transmissie systeem gebruiken een soort van protocol te werken, met inbegrip van TV, draadloze netwerken en local area network (LAN). Het transmissieprotocol Licklider is één dergelijk protocol.

Identificatie

Licklider transmissieprotocol is een point-to-point-protocol voor gebruik in deep space koppelingen. De verbinding is gemaakt tussen slechts twee punten in een netwerk. Dientengevolge, is dit protocol regelt de overdracht uit een enkel punt in de ruimte, zoals een satelliet, de maan apparaat of de interplanetaire apparaat ontvangende ergens op aarde.

Functies

De kernfunctie van de Licklider transmissieprotocol is te zorgen voor een betrouwbare overdracht van belangrijke gegevens door de diepe ruimte en implementeren van strikt protocol procedures om te bepalen welke gegevens verzenden. Beide functies zijn uniek voor de toezending door de ruimte over lange afstanden.

Gegevensoverdracht

Toezending van gegevens lange afstanden door de ruimte vereist een aanzienlijke hoeveelheid energie en de hoeveelheid energie die zijn opgeslagen op het verzendende apparaat van de ruimte kan worden beperkt. Om deze reden, het protocol Licklider speciale nadruk leggen op onderscheid te maken tussen welke gegevens belangrijk vóór het verzenden is.