Laptops vs. Notebooks

Laptops en notebooks zijn beide soorten draagbare computers die kunnen worden verplaatst gemakkelijk, vaak uitgevoerd in laptoptassen, aktetassen en rugzakken. Het belangrijkste voordeel van deze computers is dat ze zeer draagbaar. Zij kunnen ook de gebruiker om werk uit accu-energie, dat handig is tijdens stroomuitval of wanneer een stopcontact niet beschikbaar is.

Grootte

Draagbare computers zijn klein genoeg om oppakken en verplaatsen, maar er zijn verschillen tussen laptops en notebooks. Notebookcomputers vallen in de "Ultra draagbare" of "Ultra dun" categorie en onder 6 ponden wegen. Ze kunnen ook dunner beeldscherm mogelijk dan laptops en kleinere afmetingen hebben.

De grootte van het scherm op laptopcomputers variëren in het algemeen van 12 tot 14 inches, afhankelijk van het model. Het kleinere scherm helpt om te houden van de notebook, lichtgewicht en compact. Laptop schermen variëren van 14 tot 17 inch.

Het toetsenbord is soms kleiner op een laptopcomputer om ruimte te besparen terwijl een laptopcomputer een toetsenbord van volledig formaat kan hebben.

Levensduur van de batterij

Een laptopcomputer wellicht korter batterijleven als gevolg van een meer krachtige processor en meer geavanceerde onderdelen zoals toegewezen grafisch geheugen en een full-functie DVD-R speler/brander. Sommige laptops krijgen betere batterijleven toe te schrijven aan de minimale componenten, tragere processors en geïntegreerde grafische kaart.

Laptops kunnen gemiddeld ongeveer 3 uren van het batterijleven terwijl een kleinere notebook kan gemiddeld 4 tot 5 uur. Een uitzondering hierop is het feit dat laptopcomputer, hebben een groter lichaam, kan houden een grotere batterij, wat tot verhoogde batterijleven leiden kan.

Stations en poorten

De laptop is van invloed op het aantal stations en beschikbare poorten van de computer. Om laptops klein en dun, kunnen fabrikanten bevatten slechts één of twee USB-poorten en kan beperken of uitsluiten havens zoals video-uitgang, express card slots of SD-kaartsleuven. CD, DVD en Blu-Ray-schijven kunnen ook worden uitgesloten van notebookcomputers. Laptopcomputers meestal hebben deze stations gebouwd in en wellicht extra USB-poorten.

Graphics en geluid

Ultra-draagbare notebooks mag ontbreken toepassingsgericht grafische kunst, in plaats daarvan kiezen voor geïntegreerde grafische oplossing die mogelijk niet kunnen omgaan met 3D-imaging, games of intensieve grafische programma's. Een laptopcomputer met een groter lichaam kan het huis van een dedicated grafische kaart, als aanvulling op een groter scherm voor video van hoge kwaliteit bekijkt, 3D-graphics en gaming.

Alle computers worden geleverd met ten minste een geluidskaart maar laptops kunnen het huis van grotere en kwalitatief betere ingebouwde luidsprekers. Notebookcomputers kunnen slechts één kleine luidspreker huis of alleen geluid gehoord te worden door het aansluiten van externe luidsprekers of hoofdtelefoon.

Potentiële

Aangezien technologie verbeteren blijft, zijn de verschillen tussen laptops en notebooks waarschijnlijk naar beneden gaan in getal. Zoals processors, moederborden en componenten in grootte dalen terwijl het verhogen van macht, zal fabrikanten kunnen om meer functies en betere technologie in steeds kleiner wordende computer gevallen.