Laptop harde schijf Types

Laptop harde schijf Types


Notebookcomputers, ook bekend als laptops, comprimeren alle apparatuur van een computersysteem in een klein en draagbaar pakket. Aangezien de ruimte is op een premie, zijn de meeste onderdelen speciaal ontworpen voor gebruik in notitieboekjes, hoewel ze meestal lijken op hun desktop-computer-equivalenten. Harde schijven zijn geen uitzondering, met verschillende typen gebouwd voor compacte formaat en duurzaamheid.

2,5-inch harde schijven

De meeste notebookcomputers gebruiken harde schijven die zijn opgebouwd uit dezelfde draaiende schijven als desktop modellen, maar met een diameter van 2,5 inch. Desktop harde schijven, ter vergelijking, zijn meestal 3,5 inch in diameter. Dit betekent dat de harde schijf van een laptop stapelen meer schijven moet te houden dezelfde hoeveelheid gegevens.

1.8-inch harde schijven

Sommige laptopcomputers zijn te klein om een 2,5 inch schijf gemakkelijk te houden in hun behuizing. Ze gebruiken vaak 1.8-inch modellen in plaats daarvan. Aangezien de schijven nog kleiner dan een 2.5-inch drive zijn, bevatten ze minder gegevens.

Solid-State Drives

Solid-State harde schijven hebben geen bewegende delen, in plaats daarvan de opname van hun gegevens op geheugenchips. Dit maakt ze duurzamer dan standaard harde schijven. Ze zijn ook stiller, lichter en bieden snellere gegevenstoegang. Ze zijn verkrijgbaar in zowel 1.8 - en 2.5-inch maten en kosten per gigabyte meer dan traditionele harde schijven.

Externe harde schijven

Aangezien veel laptops een relatief kleine interne harde schijf hebben, gebruikers vaak draagbare externe ones kopen als aanvullende opslag. Dit kunnen ofwel solid-state disk stations en verbinden door een USB- of FireWire-poort. Zodra verbonden, verschijnen ze op het bureaublad, net als uw interne schijf, hoewel de meeste computers niet kunnen vanaf hen booten.

SATA-schijven

Laptop harde schijven zijn ook gedeeld door wat voor soort connector die ze gebruiken. Seriƫle ATA (SATA) harde schijven zijn de recentere norm, met betere prestaties dan oudere integrated drive electronics (IDE) aansluitingen. SATA-schijven hebben verbindingslijnen die hebben een reeks van zeven plat metalen contacten gegroepeerd op de linkerzijde en 15 meer contacten gegroepeerd aan de rechterkant. Als u een SATA schijf vervangt, kan de vervanging worden beide 1.8 - of 2.5-inch Solid State of standaard schijf. Het is mogelijk om te kopen van adapters voor verbinding van SATA-schijven met moederborden die IDE connectoren gebruiken. Dit zal niet profiteren van de hogere snelheid van SATA aansluitingen.

IDE harde schijven

IDE-aansluitingen zijn herkenbaar door een connector die 44 kleine ronde pinnen gebruikt. Het is mogelijk om te kopen van de stations van alle soorten en maten met IDE-aansluitingen. Om hen verbinden met uw laptop, moet de notebook een IDE-poort of moet u een IDE toevoegen aan SATA-adapter, beschikbaar vanaf de meeste computerwinkels.