L2-Cache specificaties

Met de juiste processor kan maken of breken de computer. Als jij een heleboel intensieve verwerking zoals 3D animatie, videobewerking of gewoon tred te houden met de nieuwste video game, you gonna moet een goede processor en Level 2-cachegeheugen. Hebben een goede L2-cache kan verbeteren de efficiëntie en prestaties, waardoor het een serieuze aandacht voor iedereen op zoek naar een echte werkpaard machine van uw computer.

Cache

Om te begrijpen hoe een L2-cache werkt, is het belangrijk te begrijpen caches in het algemeen. In gewone woorden is een cache een ruimte waar de informatie is verwerkt of opslag gescheiden gehouden van andere processen. Een goed voorbeeld is van uw webbrowser cache, waarin de afbeeldingsgegevens en andere informatie van een website opgeslagen, zodat het niet hoeven te worden opnieuw geladen telkens als u de pagina bezoekt. Geheugen in de cache opgeslagen als de L2-cache werk op een soortgelijke manier, opslag van gegevens vaak gebruikt door veel programma's voor het behoud van de computer hoofdgeheugen--RAM.

SRAM

L2-caches gebruiken een vorm van RAM bekend als statische RAM (SRAM), die van de dynamische RAM (DRAM varieert) veelvuldig worden gebruikt door de belangrijkste geheugen van de computer. SRAM slaat gegevens op in een statische methode waarin de gegevens voortdurend bijgehouden worden zolang de voeding van de geheugenchip steekt. Dit maakt het sneller en meer energie-efficiënter dan DRAM, waarin opgeslagen gegevens dynamisch en dus de gegevens worden voortdurend vernieuwd teneinde het vereist. SRAM is ook een duurdere vorm van RAM als gevolg van de meer ingewikkelde structuur en de beperkte hoeveelheid gegevens die kan worden opgeslagen op een enkele chip ten opzichte van DRAM.

Het platform

L2-cache het platform is afhankelijk van de individuele processor. Sommige L2-cache systemen zijn afzonderlijke structuren van de centrale processor, gemonteerd op de printplaat, maar niet opgenomen op of in de processor zelf. Enkele voorbeelden van dergelijke externe caches zijn die gevonden op de Intel Pentium II en III-processors. Sommige L2-cache systemen mount in plaats daarvan de L2-cache op de processorchip zelf, zoals de Pentium Pro. Nieuwere processors integreren vaak de L2-cache rechtstreeks in de processor zelf als een zonderling geïntegreerde chip, printplaat ruimtebesparing.

Gemeenschappelijke grootte

L2-cachegeheugen komt in een verscheidenheid van grootte, maar is meestal te vinden in 1024 KB, 256KB en 512KB maten. Altijd terwijl grotere betekent niet noodzakelijkerwijs beter, groter en hogere kwaliteit caches meestal leiden tot verbeterde prestaties en efficiëntie.