Kunt u Mix en Match merken van draadloze Routers en Adapters?

Kunt u Mix en Match merken van draadloze Routers en Adapters?


Opzetten van een draadloos internetnetwerk vereist zowel routers als netwerkadapters, waarmee het signaal Wi-Fi om te reizen tussen de router en uw computer. Als u een netwerk instelt, is het merk apparatuur kunnen een factor in compatibiliteit en functionaliteit. Hoewel het is niet nodig om te gebruiken van dezelfde merken, kan het verbeteren van de snelheid van uw netwerk en onderhoud te vergemakkelijken.

Merken

U kunt theoretisch, routers en adapters in verschillende merken zonder enige problemen gebruiken. In de meeste gevallen zullen ze samen werken prima. Als u al een router en een adapter, is er geen behoefte voor de aankoop van nieuwe apparatuur; hebt u slechts één stuk, echter, kan het gunstig zijn voor de tweede in hetzelfde merk te kopen.

Hetzelfde-merk voordelen

Routers en adapters in hetzelfde merk werken beter samen dan producten van verschillende merken. Fabrikanten hebben de neiging voor het optimaliseren van hun apparatuur aan goed samenwerken, geven producten extra testen op goede werking. Sommige merken kunnen ook Internet snelheidsverhogingen tussen hun routers en adapters die niet gebeuren wanneer een product een ander merk is. Met behulp van hetzelfde merk maakt firmware updates verlopen; bedrijven uitbrengen vaak updates voor al hun producten in een keer, zodat de fixes en verbeteringen zijn ontworpen om samen te werken.

Networking normen

Om samen te werken, moeten uw router en de adapter dezelfde netwerken normen. Drie belangrijke nummers te controleren zijn de overdrachtsnelheden, de frequentie en de overdracht doppen; Dit is vooral belangrijk wanneer u met een ouder model werkt. Nieuwere modellen hebben vaak een dual-band compatibiliteit, wat betekent dat ze kunnen werken op meerdere frequenties en op meerdere gegevens overdracht tarieven.

Home-indeling

De manier waarop die uw router en de adapter samen werkt hangt tot op zekere hoogte in de lay-out van uw huis. Om een adapter aan op een Wi-Fi-signaal van de router ontvangt, moet het binnen bereik. Sommige merken en modellen hebben zwakker antennes dan anderen. Als u van een kaart-gebaseerde adapter of een model met lage ontvankelijkheid gebruikmaakt, moet uw computer dichter bij de router. Draadloze interferentie kan ook een probleem voor zwakkere modellen: dikke muren, metalen voorwerpen en andere draadloze apparaten kunnen het compromis van het netwerk. Ter vervanging van uw bestaande router-antenne met een hoge winst model kan helpen uw apparatuur samen te werken.