Kunt u het formatteren van een harde schijf zonder verlies van bestanden?De harde schijf is een integraal onderdeel van de computerervaring. Het slaat de bestanden van alle typen en behoudt deze informatie, zelfs als de computer uitstaat. De harde schijf is eerst opgemaakt wanneer het besturingssysteem van de computer is geïnstalleerd. Het meestal dan niet geformatteerd opnieuw voor het leven van de computer tenzij absoluut noodzakelijk. De reden hiervoor is dat opmaak in het verlies van al uw bestanden resulteren kan.

Hoe Hard rijdt werk

Harde schijven zijn niet-vluchtig opslagapparaten die zijn gebruikt in de meeste moderne computers. Ze beschouwd als niet-vluchtig omdat de informatie die ze opslaan semi-permanente is en niet afhankelijk van kracht te worden gehandhaafd. De harde schijf is een mechanisch apparaat dat uit een opslagmedium genaamd een schotel, een spindel en verschillende lees-/ schrijfkoppen bestaat. Deze onderdelen samen opslaan en ophalen van grote hoeveelheden gegevens.

Formatteren van een schijf

De handeling van het formatteren van een harde schijf volledig herstructureert het zodat het klaar is om gegevens te ontvangen. Alvorens een harde schijf kan worden gebruikt door een besturingssysteem, moet het worden geformatteerd. Als een vaste schijf die is al in gebruik is geformatteerd, de gegevens kan technisch niet gewist, maar het zal niet langer meer toegankelijk door het besturingssysteem. Voor praktische doeleinden formatteert, worden alle bestanden die zijn opgeslagen op het station.

Redenen om formaat

Er zijn diverse goede redenen om het formatteren van een harde schijf samen met de tijden dat het wenselijk is om dit te doen. Een prominent voorbeeld in een worst-case scenario virale infectie is. Zodra een computervirus wortel op een harde schijf kan grote schade aanrichten op een besturingssysteem neemt zo goed als zichzelf meerdere malen kopiëren. Als de functionaliteit van het besturingssysteem verloren is gegaan, is de enige resterende optie mogelijk de schijf opnieuw formatteren en opnieuw installeren. U kunt ook het formatteren van een harde schijf aan één of meer nieuwe partities maken. Partities zijn geïsoleerde gebieden van de harde schijf.

Bestanden reservekopie maken

De enige manier om het formatteren van een harde schijf met behoud van de gegevens erin is om het te kopiëren naar een andere harde schijf of apparaat met grote opslagmedia. Terts-verschijnende partij software bestaat voor het grootste deel van de populaire besturingssystemen die vergemakkelijkt dit. De gegevens wordt meestal overgebracht naar de grote externe harde schijven die op de computer via een USB-poort kunnen worden aangesloten. Online diensten die externe opslag bieden bestaan echter ook. Dit is handig als u niet de eigenaar van een externe harde schijf. Met name belangrijke bestanden kunnen worden gekopieerd naar een externe harde schijf, een on line service, en om een draagbare flash drive om hun veiligheid te waarborgen.