Kunt u een Database van Oracle 9 uitvoeren met een luisteraar Oracle 10?

Kunt u een Database van Oracle 9 uitvoeren met een luisteraar Oracle 10?


Oracle luisteraars ontvangen en verwerken van toegangsaanvragen en query's van één of meerdere Oracle-databases. Een goed geconfigureerde Oracle 9i database met een Oracle 10g luisteraar, die nodig zouden blijken uitvoeren kunt kan nadat u een database die is gebaseerd op een oudere versie van Oracle archief maar de server terugzet draait op Oracle 10g. Ook vind je jezelf in deze situatie als een Oracle 9i en 10g database moet delen een enkel Oracle 10g luisteraar.

Oracle Listener

Wanneer een Oracle database-exemplaar wordt gestart, het vindt de Oracle listener en registreert bij het uitvoeren van één luisteraar standaard. Meerdere Oracle luisteraars kunnen gelijktijdig worden uitgevoerd uit de dezelfde Listener.ora bestand, echter. In "Expert Oracle Database-architectuur," Thomas Kyte legt uit dat u wilt configureren een statische server-registratie in het Listener.ora-configuratiebestand. Installeren van de database automatisch maakt een Oracle listener; Als die listener stopt, blijven bestaande sessies open tot gesloten.

Configuratie

Volgens "Persoonlijke Oracle Real Application Clusters" door Edward Stoever, is de sleutel tot het beheren van een versie 9i database--na het installeren van de clusterservices klaar 10 g--met behulp van de Oracle 9i-versie van srvctl, sqlplus en andere diensten waarmee de Oracle 9i database-exemplaren. De omgevingsvariabelen met een racenv script wijzigt, kunt u verwijzen naar de juiste database-versie. Om te registreren de oracle 9i database met de 10g-luisteraar, moet u de 9i versie van srvctl alvorens de Oracle 10g-versie van lsnrctl status luisteraar te gebruiken om te controleren de service starten. Door het bewerken van het bestand Tnsnames.ora in de Oracle 9i-client, wordt de hostnaam verwijst naar de versie Oracle 9i Oracle-client.

Aanbevelingen

Als u van plan bent te gebruiken van Oracle 9i database met Oracle 10g besturingssoftware voor meerdere sessies, moet u de Libcmdll.so bestand vervangen door de Oracle 9i-versie. Stoever zegt tegen log in als root en vervangt u dit bestand op beide knooppunten van Oracle en gebruik vervolgens de Oracle 10g srvctl nodeapps op elk knooppunt halt toe te roepen. Nadat beide nodeapps stoppen, kunt u ze opnieuw starten.

Upgrade proces

Buiten het standaard proces van de gsd-service wordt gestopt en het installeren van de volgende Oracle-versie, zijn meer stappen vereist om een Oracle 9i database upgrade naar versie 10g. Alle Oracle databases aangesloten op de Oracle 10g listener voordat die vereist zijn voor 10g de Oracle-omgevingsvariabelen van de Oracle 9i database wordt gewijzigd, moet u stoppen. De Database Upgrade-assistent dan kan je de database bijwerken naar versie 10g.