Kopiëren, plakken en lagen in Photoshop

Bewerken in Adobe Photoshop wordt voornamelijk gedaan in lagen. Elke keer dat u een gedeelte van een afbeelding bewerken in detail kopieert, u het in een nieuwe laag geplakt. Als u een Photoshop-afbeelding voor grafische effect voor het zwaar bewerkt, eindigen je met vele lagen die u kunt regelen en individueel aanpassen om het gewenste effect te creëren. Wie wil werken in Photoshop zal hebben om te wennen aan kopiëren en plakken in lagen.

Kopiëren

Als u wilt kopiëren van gedeelten van een afbeelding, hebt u verscheidene opties. Bijvoorbeeld, als uw foto iemand staande tegen de achtergrond van een effen kleur, of tegen een lichte hemel heeft, kunt u de "toverstaf" of "snelle" selectiegereedschap te selecteren van de achtergrond. Onder het menu "Select", kies "Inverse" alles behalve de achtergrond selecteren en vervolgens kopieert en plakt de afbeelding en maakt Photoshop automatisch een nieuwe laag voor de afbeelding zonder de achtergrond. Andere opties omvatten het gebruik van de "Lasso" hulpmiddelen om een onregelmatige vorm rond een gedeelte van de afbeelding te tekenen, of de "" selectiekadergereedschappen, die een rechthoek of ovaal gedeelte van de afbeelding te selecteren. U kunt de waarde van een doezelen instellen in pixels voor de randen van de lasso en selectiekader tools om de gekopieerde gedeelte met de rest van de afbeelding later te mengen wanneer u het in een nieuw niveau plakt.

Plakken

Wanneer u een gedeelte van de afbeelding die u gekopieerd naar een nieuw niveau plakt, kunt u werken op dat niveau aan te passen van de plaatsing van de gekopieerde gedeelte, zoals een optie dichter aan een persoon in de foto verplaatsen of plakken over gebreken. Het geplakte deel verschijnt automatisch op een nieuw niveau boven de oorspronkelijke afbeelding. Eenvoudig kunt u de "Verplaats" tool, de pijlpunt in de werkbalk het geplakte gedeelte verplaatst naar de gewenste positie.

Importeren

U kunt een andere afbeelding of afbeelding importeren uit een ander Photoshop- of Illustrator-bestand door te selecteren "Plaats" onder het menu "Bestand", en het bestand om te plaatsen op een laag. U kunt ook het openen van bestanden in deze indeling en gewoon pak een afbeelding of afbeelding en sleept u deze over naar uw originele Photoshop-bestand. De nieuwe afbeelding, evenals gekopieerde porties, in een nieuwe laag geplaatst.

Lagen

Een nieuw Photoshop-bestand begint met een "Background" laag met de oorspronkelijke afbeelding. Met geplakte gedeelten van de afbeelding, extra geïmporteerde afbeeldingen en tekst, elk op een eigen laag, bouwen je een nieuwe afbeelding. U gebruikt het venster lagen te herschikken van de niveaus, en elk niveau van transparantie zodat wat eronder zichtbaar is kunt aanpassen. U kunt ook bewerken en filters toepassen op afzonderlijke lagen. Photoshop geeft u de optie voor het samenvoegen van sommige niveaus, zodat ze kunnen worden geplaatst als één afbeelding. Wanneer voltooid, kunt u een kopie van het bestand opslaan als een JPEG- of ander formaat met alle zichtbare lagen samengevoegd tot één afbeelding.