Kleurproblemen op een HP Pavilion zd8000 Display

Uitgebracht in 2008 door Amerikaanse computer-technologiebedrijf Hewlett-Packard, is de HP Pavilion zd8000 een mid-range notebook PC. Het is tekenend voor de relatief grote omvang, vertegenwoordigd door een breedbeeld LCD-kleurenscherm dat maatregelen van 17 inch diagonaal. Het scherm van de zd8000 is gevoelig voor het ontwikkelen van kleurproblemen, dat zich richt op HP met een sectie over problemen oplossen op de introductiepagina van het model.

Displayresolutie

De HP Pavilion zd8000 maakt haar kleurendisplay in 1280-door-800-pixel resolutie. Het display kan worden verward, wazig of uitgerekt uit wanneer bepaalde toepassingen--vooral video games--aanpassen van de resolutie om prestaties te verbeteren. Om te herstellen van de "native" resolutie-instellingen van de zd8000, klik op de knop Start, typ het woord "resolutie" in het zoekvak en druk op Enter. Het deelvenster schermresolutie aanpassen verschijnt. De nodige aanpassingen te maken, en klik op OK.

S-Video-aansluiting

Sommige HP Pavilion zd8000 computers, wanneer aangesloten op een televisietoestel met behulp van het analoge signaal-dragende S-videooutput, misschien een zwart-wit afbeelding in plaats van het kleurendisplay van de normale produceren. U kunt het probleem oplossen, eerst zorg ervoor dat u "S-video," dat de juiste ingang, op de TV is. Iets anders dan S-video--bijvoorbeeld, Composietvideo--zal de zwart-wit weergave produceren. Ook zorg ervoor dat u de juiste uitvoer geselecteerd; het moet tussen de nationale televisie systeem Comité (NTSC) en Phase Alternating Line (PAL) standaard. In sommige gevallen, de S-video-kabel is mogelijk niet aangesloten veilig of mag defect zijn.

Flikkert, lijnen en onjuiste kleuren

Niet alle kleurproblemen op een HP Pavilion zd8000 beeldscherm kunnen worden opgelost door aanpassingen van de gebruiker. Als uw scherm wordt weergegeven flikkert, veelkleurige lijnen die worden weergegeven op bepaalde secties of verkeerde kleuren van beelden, is er een probleem met het scherm zelf. Neem contact op met een geautoriseerde HP reparatie faciliteit voor technische service het probleem op te lossen.

Fysieke schade

De patronen die worden weergegeven als gevolg van een gebarsten LCD-scherm zijn een andere kleur weergaveprobleem dat u zelf met behulp van de gids voor probleemoplossing kan niet oplossen. De patronen zijn vertegenwoordigd door rechte of gekartelde horizontale, verticale of diagonale lijnen van verschillende kleuren, en ze worden weergegeven zodra u de macht op de computer voordat het naar de Microsoft Windows-besturingssysteem wordt opgestart. Het scherm moet worden vervangen zodat uw HP Pavilion zd8000 geheel opnieuw, hoewel als het nog steeds normaal functioneert, u kiezen kunt om het te gebruiken met een externe monitor via de S-video of Video Graphics Array (VGA) poort.