Kan Office Communicator werken met Windows Live Messenger?Instant messaging biedt realtime-communicatie via het Internet. Microsoft Office Communicator en Windows Live Messenger kan zowel expresberichten verzenden. Deze twee software-programma's kunnen ook samenwerken als een van de gebruikers geen toegang tot Office Communicator. Communicator gebruikers kunnen hun netwerk van online contacten uitbreiden naar gebruikers van Windows Live Messenger.

Connectiviteit

Hoewel Microsoft ontwikkeld zowel Office Communicator en Windows Live Messenger, deze twee onmiddellijke boodschappers gebruiken verschillende software en in het algemeen richten op verschillende gebruikers. Windows Live is een openbare dienst voor iedereen in de wereld, maar alleen leden van organisaties die gebruikmaken van Office Communicator die messenger kunnen gebruiken. Microsoft opgelost dit dilemma door het ontwikkelen van connectiviteit tussen Office Communicator en Live Messenger. Hoewel Windows Live-gebruikers niet Communicator gebruiken, kunnen gebruikers van beide systemen elkaar toevoegen als contactpersonen en zelfstandig platformonafhankelijke expresberichten.

Contactpersonen toevoegen

Gebruikers van Office Communicator toevoegen een Live Messenger contact door te klikken op de pijl aan de bovenkant van de software en te selecteren "Voeg een Contact" in het menu "Extra". In het venster dat verschijnt, selecteer "Gebruik een e-mailadres of aanmeldingsnaam adres." Hiermee voert u dat het e-mailadres van de gebruiker van Windows Live Messenger. Op de volgende pagina voegt u de contactpersoon aan een groep. Als u nog geen groepen voor uw contactpersonen, kies "Alle contactpersonen," die de generieke standaardgroep is. U kunt ook een gebruiker van Office Communicator toevoegen in Windows Live Messenger. Klik op het pictogram met de persoon en het plusteken (+) naast het zoekvak in de buurt van de bovenkant van de software. Te vogelhuisje ijslollie opwaarts te laten u het e-mailadres van uw nieuwe contactpersoon invoeren. Desgewenst kunt u een persoonlijke uitnodiging bericht en andere details. Klik op "Add Contact" om de gebruiker van de Communicator op uw lijst.

Verzenden van berichten

Als u eenmaal de Windows Live Messenger-gebruiker in uw lijst met contactpersonen, volgt verzenden van onmiddellijke berichten hetzelfde proces als het verzenden naar andere gebruikers van Office Communicator. Dubbelklik op de naam van de contactpersoon van de Live Messenger. Een chatvenster weergegeven voor het verzenden van onmiddellijke berichten. U kunt ook met de rechtermuisknop op de naam van de contactpersoon en selecteer "Stuur een Instant Message" te openen van de chatbox. Evenzo, dubbelklik op de naam van de gebruiker van de Office Communicator in Windows Live Messenger te openen van het tekstvak voor instant messaging.

Beperkingen

Connectiviteit met openbare instant message services is standaard uitgeschakeld in Office Communicator. De netwerkbeheerder moet deze functie inschakelen voordat Windows Live Messenger met de software werken zal. Bovendien werkt Communicator alleen met Live Messenger voor SMS-berichten en aanwezigheidsstatus. U kunt geen audio, video en andere functies. Je kan ook chatten met slechts één Windows Live-gebruiker tegelijk. Communicator gebruikers moeten hun aanwezigheidsstatus om Live Messenger gebruikers te allen tijde op de hoogte te houden ook handmatig instellen. Er is een knop in de buurt van de bovenkant van de software om uw aanwezigheidsstatus te "Beschikbaar," "Bezet" of andere opties.