Kan ik mijn MacBook om niets te doen wanneer ik het deksel sluit instellen?

Kan ik mijn MacBook om niets te doen wanneer ik het deksel sluit instellen?


Zet het sluiten van het deksel van een MacBook automatisch in de slaapstand. Om te zetten met behulp van uw MacBook, zelfs wanneer het gesloten, moet u instellen voor wat Apple oproepen "gesloten clamshell modus" of installeren van een hulpprogramma zoals NoSleep. Gesloten clamshell als modus wilt gebruiken, moet u een externe monitor of projector en een externe muis of toetsenbord. NoSleep is een gratis hulpprogramma dat met OS X Mavericks op elke MacBook-model werkt.

Gesloten MacBooks en slaapstand

Out of the box, zijn alle MacBooks ontworpen om te gaan slapen zodra u het deksel dicht. OS X slaat alle geopende programma's en hun gegevens in geheugen zo wanneer u open het deksel dat ze zijn precies zoals u ze hebt achtergelaten. Wanneer de MacBook gaat om te slapen, de processor gaat in spaarstand, de harde schijf wordt afgesloten en het scherm zwart--met inbegrip van een externe monitor. Alle kaartsleuven op het moederbord, met inbegrip van audio, Wi-Fi en Ethernet uitschakelen. Macht is ook afsluiten op de USB-poorten, met uitzondering van de / uit-toets op een USB-toetsenbord.

Met behulp van gesloten Clamshell modus

Gesloten clamshell om modus te activeren op uw MacBook, sluit u het aan op een stopcontact, een externe monitor of projector of een randapparaat, zoals een extern toetsenbord of muis. Als u wilt configureren een Bluetooth-toetsenbord of -muis, ga naar Systeemvoorkeuren, selecteer "Bluetooth" en schakel de optie 'Toestaan Bluetooth apparaten te wekken deze Computer'. De MacBook automatisch gaan gesloten clamshell modus wanneer u zuinig naar de omslag. De externe monitor blauw voor een moment, dan de MacBook's wordt weergegeven.

Met behulp van een App

Verscheidene apps beletten dat een Mac in slaapstand te gaan – iets wat OS X zelf kunt doen in het gedeelte van de Energy Saver in Systeemvoorkeuren. Enkele van deze apps werken wanneer het deksel wordt gesloten, dus het is belangrijk de productomschrijvingen om zorgvuldig te lezen vóór de aankoop ervan. Twee apps die moeten werken zijn Sleepless en NoSleep (zie bronnen). Slapeloze verkoopt voor $9,50. NoSleep, een gratis app ontwikkeld door Pavel Prokofiev, is verkrijgbaar via de website van Google Code; het is niet de app van dezelfde naam in de App Store. Zowel Sleepless en NoSleep zijn compatibel met Mac OS X Mavericks.

Oververhitting van een gesloten MacBook

Of u gesloten clamshell modus of een hulpprogramma zoals NoSleep gebruikt, zorgen voor dat uw MacBook heeft goede ventilatie wanneer het deksel wordt gesloten. Warmte die normaal aan het toetsenbord gebied ontsnappen zou is geïsoleerd door het scherm wanneer het deksel wordt gesloten. Overwegen om uw MacBook op een laptop stand toe luchtcirculatie eromheen. Raak het geval af en toe en als het voelt warmer dan normaal, open het deksel of schakel de MacBook totdat het afkoelt.