Kan ik meer dan één virusbescherming op mijn Computer uitvoeren?

Kan ik meer dan één virusbescherming op mijn Computer uitvoeren?


Anti-virus programma's communiceren met Windows op een fundamenteel niveau bescherming thats zo volledig mogelijk te bieden, en vanwege dit, de meeste softwareontwikkelaars verrichten niet recommanderen twee anti-virus toepassingen uit te voeren op hetzelfde moment. Veel anti-virus tools scant voor conflicterende software die reeds op zijn plaats voordat u installeert om te voorkomen dat problemen die zich voordoen. Echter, er zijn bepaalde soorten toepassingen--zoals op afroep virusscanners en anti-spyware programma's--die kunnen uitvoeren naast een belangrijkste anti-virus programma en een extra laag van bescherming bieden.

Anti-Virus Software

Er zijn een aantal commerciële en freeware anti-virusprogramma's beschikbaar om een PC te beschermen. Voorbeelden zijn AVG Anti-Virus en Anti-Virus Avast (beide gratis), en Norton Anti-virus en McAfee Anti-Virus (beide betaalde pakketten). Welke toepassing is geschikt voor uw computer zal afhangen van hoeveel controle u wilt over het beheren van beveiliging, welke andere beveiligingsprogramma's zijn geïnstalleerd en het niveau van bescherming te nemen u zou willen zetten op zijn plaats. Meer informatie over elk van deze pakketten kan worden gevonden online (zie bronnen), met meer alternatieven beschikbaar van online softwarebibliotheken zoals Download.com.

Installeren een Anti-Virus Tool

Elke anti-virus programma wordt geleverd met gedetailleerde instructies en help waarin wordt uitgelegd of het kan worden uitgevoerd naast bestaande virusbescherming--in de meeste gevallen de software u vraagt om een anti-virus-toepassingen die al in plaats verwijderen. Tijdens de setup wizard routine, Controleer de berichten op het scherm zorgvuldig voor meer informatie over de beveiligingsprogramma's tegelijk worden uitgevoerd. Vorige anti-virus programma's kunnen worden verwijderd via de koppeling "Een programma verwijderen" in het Configuratiescherm.

On-Demand Scanners

De meeste anti-virusprogramma's nemen een pro-actieve houding aan bescherming--met andere woorden ze zoeken naar tekenen van verdacht gedrag en het voorkomen van infecties in de eerste plaats gebeurt. Een ander type van virusbescherming is de voort-vraag scanner, gebruikt na een infectie is gebeurd om te verwijderen en herstellen van de bestanden waarin dit probleem optreedt. Voorbeelden van op afroep scanners zijn Dr. Web CureIt en Hitman Pro. In de meeste gevallen, programma's van dit type kunnen worden uitgevoerd naast bestaande anti-virus zonder ieder uitvaardiging--opnieuw, raadpleegt u de documentatie die wordt geleverd met het programma voor meer informatie.

Anti-Spyware programma 's

Er is een onderscheid tussen (over het algemeen stemt om te verwijzen naar schadelijke code ontworpen om uw PC beschadigen of toegang tot het openstellen) virussen en spyware (een term die meestal gebruikt in de betekenis van de programma's die probeert te spion op uw het doorbladeren gewoonten, target u met reclame, of uw computer gebruikt voor het verzenden van spam e-mails). Vele beveiligingsprogramma's--zoals Microsoft Security Essentials--gaan nu met virussen en spyware op hetzelfde moment, als ze de neiging om een computer aanvallen op dezelfde manier. Maar derde-partij anti-spyware programma's kunnen meestal worden geïnstalleerd naast een anti-virus programma zonder ieder uitvaardiging--voorbeelden zijn Ad-Aware van Lavasoft, en Spybot Search en Destroy.