Kan ik een Hyperlink naar een MP3?

Kan ik een Hyperlink naar een MP3?


De MP3-compressie-indeling is een geweldige manier om geluidsbestanden worden verzonden via Internet. Ze zijn klein, maar met een goede kwaliteit, en er bestaan veel software packages te maken en ze af te spelen. Beste manier om een MP3 op het Web kunnen verwarrend zijn, echter. Hyperlinks naar een MP3-bestand kan werken, maar sluiten is ook een optie.

Hyperlinks

Hyperlinks of "koppelingen," zijn de klikbare delen van tekst of afbeeldingen op webpagina's, die een link naar een andere site of locatie op de site. Minimaal moet de HTML-code voor een hyperlink bevat de URL of webadres, die de link tot leidt. Technisch, is de URL kunnen voor alles op het Web, inclusief pagina's, afbeeldingsbestanden en MP3-bestanden, onder anderen. Wanneer uw browser van het Web naar een bestand op het Web navigeert, ervan wordt uitgegaan dat het moet iets doen met dat bestand: hetzij probeert te openen of downloaden.

Hyperlinks naar een MP3

U kunt de hyperlink naar een MP3 door het definiƫren van de URL die naar het MP3-bestand leidt. Bijvoorbeeld, heeft een MP3 genaamd "presentation.mp3", die is opgeslagen in de bovenste map van voorbeeld.nl deze URL:

http://www.example.com/Presentation.mp3

Klikken op een hyperlink met die URL brengt een gebruiker naar de MP3. Vervolgens afhankelijk van de browserinstellingen en geĆÆnstalleerde plug-ins van de gebruiker, zal het de MP3 afspelen of downloaden.

Insluiten vs. Hyperlinking

Hyperlinks naar een MP3 is eenvoudig maar onbetrouwbaar. De browser kan afspelen van het geluidsbestand of gewoon beginnen met het downloaden van het afhankelijk van instellingen die buiten je controle. Als u wenst om ervoor te zorgen dat het wordt gespeeld, kan dan de MP3 te embedding in een pagina beter werken. U kunt een MP3 insluiten met behulp van de "insluiten" of "object" HTML-tags. Een andere methode is om een YouTube-filmpje van te maken en gebruik de YouTube embed-code. Merk op dat u moet de eigenaar van het auteursrecht op de inhoud van de MP3's om dit te doen.

Het maken van de Download MP3

Als u wenst om ervoor te zorgen dat het MP3 bestand wordt gedownload wanneer het object wordt geklikt, kunt u gebruikers opdracht geven te (controle-klik op Macintosh) met de rechtermuisknop op de hyperlink en selecteer "link opslaan als." Ze krijgt de optie om te downloaden en sla het MP3-bestand. Een andere manier is om het MP3 via zip of een andere methode en hyperlink naar het gecomprimeerde bestand comprimeren. Gecomprimeerde bestanden worden meer consequent gedownload door browsers en het kan versnellen de download.