Kan ik een DSL-Modem gebruiken voor Dial-Up?

Wanneer met het Internet via een telefoonlijn aansluiten hebt u een fundamentele keuze tussen een dial-up verbinding en DSL. Beide systemen gebruiken uw bestaande telefoonlijn met signalen bij een telefoonmaatschappij. Beide systemen verbinden met de telefoonlijn, maar het type van het signaal en de verbindingen met de lijn, de verbindingen met de computer en de modems zijn verschillend.

Signaal vergelijking

Voor een externe-toegangsverbinding, de computer verzendt en ontvangt een enkele analoog signaal vermengd met de computerinformatie. Het signaal gebruikt alle de elektronische ruimte--bandbreedte--die de telefoonkabel heeft genoemd. Een DSL-signaal gebruikt deel van de kabel bandbreedte voor een analoge telefoon signaal en de rest van de bandbreedte voor digitale computergegevens. Kortom, inbel-verzendt en ontvangt een signaal en DSL twee.

Telepnone Line verbindingen

Een dial-up modem verbindt rechtstreeks met een telefoonlijn met behulp van een standaard vier-pins telefoonkabel. Voor een DSL-verbinding, de telefoonlijn verbinding maakt met een splitter die scheidt van het signaal van de telefoon van het signaal van de computer. De telefoon verbindt aan de ene kant van de splitter en de DSL-modem naar de andere.

Computerverbindingen

Een computer aangesloten op een dial-up lijn kan een modemkaart geïnstalleerd die een standaard telefoon lijn connector met vier draden en een kleine modulaire jack met vier verbindingen gebruikt hebben. Maar een computer is verbonden met een DSL moet een Ethernet-kaart hebt geïnstalleerd en een kabel met acht draden en acht-pins connectors op de uiteinden om te passen in de de Ethernet-poort op een DSL-modem.

Modems

Aangezien de verbindingen en technologie verschillend zijn, kunt u niet een DSL-modem voor inbelverbinding. U kunt een externe inbel-modem die verbinding met een COM-poort met en RS-232-kabel op een oudere computer maakt gebruiken. Op een nieuwere, kunt u een interne modem aangesloten op het moederbord gebruikt, of verbinding maken met een externe een op een USB-poort. Op sommige laptops, kunt u een modem aansluiten op een PCMCIA-sleuf. Als het een niet hebben, gebruikt u een USB-poort.