Kan ik een Cat3 op een Cat5-Modem gebruiken?

Kan ik een Cat3 op een Cat5-Modem gebruiken?


De termen Cat 3 en Cat 5 beschrijven classificaties van telecommunicatie kabel moeten vier gedraaide paar draden. Veel modems hebben een 8-pins RJ-45 aansluiting te maken Ethernetverbindingen met andere apparatuur. Kat 3 en Cat 5-kabels gebruiken RJ-45 pluggen om verbindingen te maken. De term Cat 5 identificeren niet een specifiek type van modem.

Modem

Een modem is bepaald door het type van signalen die IT-processen, niet het type verbindingslijn heeft. Een DSL-modem, bijvoorbeeld, verbonden met een telefoonlijn met een kabel in een vier-pins RJ-11-connector, en is aangesloten op een computer met een 8-pins RJ-45 aansluiting. De gebruiker heeft een keuze van het gebruik van een kat 3 of Cat 5-kabel van de RJ-45 aansluiting verbinden met een computer, maar de keuze hangt af van de complexiteit van het signaal en de afstand die het moet afleggen.

Kat 3 kabel

De term Cat 3 is kort voor categorie 3-kabel, die werd ontwikkeld in de vroege jaren 1990 voor spraak- en datacommunicatie. Kat T3 werd geaccepteerd door netwerkbeheerders als de standaard voor verbindingen. Als onderdeel van een familie van koper-bekabeling normen die gezamenlijk zijn gedefinieerd door de Electronic Industries Alliance (EIA) en de telecommunicatie industrie Association (TIA), dragen Cat 3 kabels de letters "CAT3" op de buitenkant gedrukt. Kat 3 kabel is bestemd voor het vervoer van gegevenssnelheden tot 10 Mbps--megabits per seconde-- maar vaak draagt maximaal 16 Mbps zonder transmissiefouten.

Cat 5-kabel

Cat 5 werd ontwikkeld om aan de behoeften van hogere gegevenssnelheden in computernetwerken. Het lijkt op Cat 3 kabel, maar de paren van draden hebben meer wendingen per inch dan Cat 3, en "Cat 5" aan de buitenkant wordt afgedrukt. Cat 5-kabel draagt snelheden tot 100 Mbps zonder transmissiefouten. Zowel Cat 3 en Cat 5-gebruik dezelfde kleurcodes voor de isolatie van de draden. Paar een gebruikt blauw en wit, paar twee maakt gebruik van Oranje en wit, paar drie maakt gebruik van groen en wit, en paar vier gebruik bruine en witte.

Kabel lengte van Modems

Modems die gebruik van RJ-45-connectors kunnen verschillende snelheden van Ethernet signalen. Als uw modem Ethernet 10Base-T gebruikt, het signaal overreden Cat 3 kabel tot ongeveer 300 voet. Als uw modem Ethernet 100Base-T gebruikt, gebruikt Cat 5-kabel, geen kat 3 kabel. Uitvoeren van de Cat 5-kabel tot ongeveer 300 voet. Met behulp van kat 3 kabel voor 100Base-T werken kan voor korte tot 10 voeten afstanden, maar kan veroorzaken transmissiefouten en wordt niet aanbevolen. U kunt Cat 5-kabel voor 10Base-T voor langere afstanden. In sommige gevallen kan u kunnen ertoe brengen om te werken voor maximaal 1.000 voeten.