Kan een FireWire Drive worden aangesloten op een Mac & worden gedeeld met een PC?Een computernetwerk kan gebruikers efficiënt delen en opslaan van gegevens. De Mac en Windows-besturingssystemen bevatten functies en ondersteuning om te communiceren tussen platforms. FireWire-stations en apparaten die zijn aangesloten op een Mac kunnen worden gedeeld als een netwerkapparaat.

Betekenis

Een firewire-schijf is ontworpen om snellere gegevensoverdracht tussen de computer en het externe apparaat. Mac-computers omvatten ten minste één firewire-poort voor compatibele apparaten.

Functie

Als een externe schijf is aangesloten op de Mac, wordt de computer fungeert als de lokale server voor andere computers die verbinding maken en delen van bestanden. Computers verbinding kunnen maken met de Mac toegang opslagstations en het Internet.

Misvattingen

Een router is niet vereist voor verbindingen tussen computers. Computers kunnen draadloos communiceren (een ad-hoc netwerk genoemd) of via een Ethernet-verbinding om bestanden te delen als delen is ingeschakeld op elke eenheid.

Formaat

Veel externe harde schijven met firewire zijn geformatteerd voor het Mac-besturingssysteem. De schijf formatteren naar de FAT32- of Mac OS Extended-indeling zodat zowel Windows en Mac-platforms kunnen vlaag naar de toer.

Overwegingen

Machtigingen voor delen moet zijn ingesteld op de Mac voor mappen en voor de externe harde schijf, om een andere computer toegang krijgen tot gegevens. Geautoriseerde gebruikers moeten zich aanmelden op de Mac van de PC verbinden met het externe station als een netwerkapparaat.

Voordelen

Zowel de Mac en Windows-besturingssystemen hebben ingebouwde functies veilig delen van mappen instellen. PCs en Macs in een netwerk kunnen delen en documenten opslaan op een extern opslagstation dat is aangesloten op een computer.